Pilda din cămară

Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! – Psalmii 34:8

Am început să strâng recipiente mari din sticlă de când soacra mea mi-a spus că acestea erau perfecte pentru depozitarea hranei. îi sunt datoare pentru destul de multe idei bune, dar aceasta era o idee nemaipomenită din mai multe motive. Unul din motive este că pot vedea fără probleme ce se află în ele. Într-o zi, am hotărât să folosesc nişte mere care începeau să se înmoaie în frigider şi să fac o plăcintă. Am curăţat merele de coajă, am făcut umplutura, am pus-o în aluatul pentru plăcintă şi am băgat-o la cuptor până s-a rumenit. Arăta delicios. Când au ajuns acasă de la şcoală, copiii au adulmecat puţin şi au întrebat: „Ce miroase atât de bine? Vom avea plăcintă la cină?” Soţul meu a pus exact aceleaşi întrebări.

După ce au terminat toţi de mâncat, am adus la masă plăcinta aspectuoasă şi frumos mirositoare. Am dus prima îmbucătură la gură. Dar imediat aşteptările ne-au fost învinse de expresia de dezamăgire de pe feţele tuturor. Ceva nu era bine. Plăcinta era sărată. Am sărit de pe scaun şi am mers să verific borcanele mari din cămară. Pusesem sare în loc de zahăr. Din fericire pentru mine, aveam o mică cireadă de vaci în spatele gardului, deloc pretenţioase, care nu au catalogat plăcinta făcută cu sare ca fiind un dezastru.

M-am tot gândit cât de delicios arăta acea plăcintă – până când am luat prima bucăţică. Dumnezeu mă invită să gust şi să văd ce bun este Domnul (Psalmii 34:8). El nu spune: „Priveşte şi vezi cât de bun pare Domnul.” Dumnezeu preferă gustatul. Dovada calităţii plăcintei se face prin gustare. El mă invită să mă bucur de toată plăcinta. De notat ultima parte a versetului, care parcă decurge natural din prima parte: „Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (v. 8). Când Îl gust pe Dumnezeu, cunoaşterea pe care o dobândesc despre El devine personală. Chiar am preluat din El în propria mea fiinţă – El face parte din mine. Apoi parcă devine ceva firesc să mă încred în El, deoarece L-am încercat eu însămi. Ştiu ce gust are şi ştiu că este bun.

În lumea mea sunt multe lucruri care încearcă să mă distragă, să mă ademenească să le gust. Lucruri care arată sau miros bine, dar despre care adesea descopăr că nu mă satură şi uneori chiar mă dezgustă.

Dar eu L-am gustat pe Domnul şi El întotdeauna este acelaşi. El este bun. Sunt bucuroasă să ştiu acest lucru, deoarece binecuvântată – sau fericită – este femeia care se încrede în El.

Rhonda Huffaker Bolton

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video