Aprobarea lui Dumnezeu

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! – Eclesiastul 9:10

„Dumnezeu m-a creat să alerg şi, când alerg, simt aprobarea Lui.” Aceasta a fost motivaţia lui Eric Liddell, care a bătut recordul mondial la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, din 1924. Acest tânăr atlet scoţian era creştin şi refuza să alerge în ziua pe care el o numea Sabat. A ales între crezul lui religios şi a concura la proba olimpică. Ziua în care urma să aibă loc proba a fost schimbată şi, astfel, el a doborât un record olimpic, dezvoltându-şi talentul pe care credea că i-l încredinţase Dumnezeu.

Deşi nu a fost olimpică, Dumnezeu cu siguranţă că a înzestrat-o pe Debora cu daruri unice – în special pentru acele zile. Pendulul comportamentului naţiunii israelite balansa între ascultare faţă de Dumnezeu şi alegeri greşite. Într-o astfel de deplasare spre rău, Debora a fost aleasă profetesă şi judecătoare, ca să-l aducă pe Israel înapoi la Dumnezeu şi să îl scoată de sub asuprirea lui Iabin, un împărat canaanit. Oamenii o căutau pe Debora pentru a-i ajuta să aplaneze conflictele, deci cu siguranţă că Dumnezeu îi dăduse o minte înţeleaptă, compasiune şi abilităţi de conducător. Curajul Deborei a fost remarcabil, ea fiind trimisă în luptă împreună cu generalul armatei israelite pentru a înfrunta vrăjmaşul canaanit. La finalul acestei lupte, Debora se bucura în cântec: „Aşa să piară toţi vrăjmaşii Tăi, Doamne! Dar cei ce-L iubesc sunt ca soarele când se arată în puterea lui” (Judecătorii 5:31). Când îşi folosea darurile pe care i le dăduse Dumnezeu, ea simţea aprobarea Lui!

Pavel ne spune: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi” (1 Corinteni 12:4-6).

Cum poţi avea certitudinea că darurile primite sunt de la Dumnezeu? Meditează la viaţa ta din trecut şi enumeră lucrurile pe care le-ai făcut şi ţi-au adus cu adevărat bucurie.

Dacă se deschid uşi şi se ivesc ocazii de a face ceva diferit, nu ezita! Dacă Dumnezeu te îndeamnă să faci acel lucru, Duhul Său îţi va da energie divină pentru a reuşi, chiar dacă eşti în afara zonei tale de confort. Când te gândeşti la talentele încredinţate ţie de Dumnezeu, nu fi timidă sau ezitantă!

Când simţi că ai succes, vei şti că faci ceea ce Dumnezeu te-a înzestrat să faci şi poţi găsi mângâiere în aprobarea Sa.

Roxy Hoehn

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor