Dumnezeul nostru creativ

La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. – Geneza 1:1

Când citesc cuvintele „Dumnezeu a făcut” şi privesc la lume şi la multele lucruri vii din jurul meu, ştiu că Dumnezeu este creativ. El ar fi putut face toate animalele la fel. În schimb, când privim în jur, pretutindeni vedem varietate şi creativitate. Dumnezeu este un Artist prin excelenţă. Nici măcar Capela Sixtină sau vreo sculptură nu se aseamănă nici pe departe cu ce a creat Dumnezeu în această lume pentru bucuria noastră.

„Apoi Dumnezeu a zis: «Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră»” (Geneza 1:26). Citesc acest verset şi îmi dau seama că fiecare lucru bun din mine îl reflectă pe Dumnezeul meu. Am ajuns la concluzia că, dacă Dumnezeu are creativitate, am şi eu şi mi-am descoperit această latură în urmă cu treisprezece ani. Am fost surprinsă să descopăr că sunt capabilă să realizez o felicitare sau o pagină de album, când toată viaţa avusesem impresia că sunt lipsită de gena creativităţii, în ultimii doi ani, această creativitate a pătruns în viaţa mea spirituală. Probabil că ai auzit de „jurnalul biblic artistic” sau de „jurnalul spiritual creativ”. Primul pas este să creezi artă în Biblie şi al doilea, să creezi artă intr-un jurnal. Ce creez? Ei bine, în primul rând vreau să spun că, da, am în mine puţin din creativitatea lui Dumnezeu, dar foarte puţin, de aceea depun mult efort în ceea ce fac. Acestea fiind spuse, în momentele mele zilnice de închinare şi când citesc din Biblie, petrec timp meditând la ceea ce tocmai am citit şi încerc să găsesc o reprezentare vizuală care să dea viaţă gândurilor mele.

De exemplu, când am citit: „Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui Atotputernic” (Psalmii 91:1), imaginea care mi-a venit în minte a fost aceea a unei cloşti protejându-şi puişorii sub aripi. Ce imagine liniştitoare! Tatăl meu mă acoperă cu aripile Sale când rămân alături de El. Am căutat pe Google „cloşcă cu pui”, am găsit un desen, l-am printat, l-am colorat şi l-am pus în Biblie alături de acel verset.

Când am citit despre femeia de la fântână, am ştiut că nu pot desena un vas de apă. Din nou am căutat pe Google ce aveam nevoie şi am găsit o imagine superbă alb-negru a unui vas de apă; l-am printat, l-am colorat, l-am decupat şi l-am pus lângă verset, iar alături mi-am scris gândurile.

Relaţia mea cu Dumnezeu a devenit mai profundă datorită faptului că folosesc reprezentări vizuale în studierea Bibliei. Acum cuvintele de pe pagină nu sunt doar nişte cuvinte, ci sunt cuvinte pline de viaţă – cuvinte pe care le văd transpuse în viaţa mea de zi cu zi.

Heather-Dawn Small

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video