Identitate nouă, în Isus

Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. – 2 Corinteni 5:17

Textul de astăzi este despre acordarea unei noi identităţi când cineva îl primeşte pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Îmi aduc aminte când am mers la gimnaziu, în anul 1978; am fost supranumită Lady Melody, pur şi simplu pentru că eram o mare cântăreaţă şi dansatoare. Provenind dintr-o familie strictă de metodişti şi aflându-mă pentru prima dată departe de controlul parental, am crezut că pot fi mai bine eu însămi. Deşi eram o coristă bună şi o cititoare a Bibliei în biserică, nu îl cunoşteam pe Isus ca Mântuitor personal. Apoi L-am întâlnit pe acest extraordinar Om-Isus prin intermediul unui concert organizat de Joyful Way Incorporated. El mi-a schimbat identitatea şi mi-a dat un nume nou, Osofomaame. Chiar şi părinţii încă mă mai strigă uneori pe acest nume. Totul s-a schimbat la mine, inclusiv genul de prieteni pe care mi-i făceam, genul de muzică pe care o ascultam şi chiar mâncarea pe care o consumam. Iniţial, n-a fost uşor când mi-am pierdut prietenii din copilărie, fiind ironizată şi poreclită în diferite feluri, dar prin toate Isus mi-a fost un adevărat tovarăş.

Primirea unei identităţi noi nu se realizează prin putere sau prin tărie, ci prin Duhul Domnului (Zaharia 4:6). Nu trebuie decât să accepţi că eşti o păcătoasă şi să crezi în Isus, pentru că celor ce cred în El le-a dat puterea să fie fiice ale lui Dumnezeu, chiar şi „celor ce cred în Numele Lui” (Ioan 1:12). Nu contează ce nume ai în această lume dacă tu conştientizezi că eşti o păcătoasă; toţi oamenii au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu (vezi Romani 3:23). Poţi cere iertare, poţi renunţa la păcatele tale şi te poţi pocăi; cu siguranţă te va ierta şi îţi va da o nouă identitate.

Indiferent de trecutul tău sau de cum te strigă lumea, nu renunţa niciodată, pentru că, dacă numele lui lacov a putut fi schimbat din „înşelător” în „Israel”, care înseamnă „luptător cu Dumnezeu” Benoni în Beniamin şi Saul în Pavel, El îţi poate da o nouă identitate şi ţie, pentru că Isus,„prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

Isus Şi-a vărsat sângele preţios pe Calvar, astfel încât să pot fi salvată din ghearele păcatului. Astăzi, din nou, îi mulţumesc pentru că mi-a dat o nouă identitate!

Adelaide Ferguson

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video