N-avem timp! (I)

Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

Am constatat că timpul este prea scurt şi m-am întrebat: Când am un plan pentru fiecare zi, când pornesc cu rugăciune prin labirinturile celor 24 de ore, unde să fie greşeala? Tot pe genunchi, Domnul mi-a descoperit că nu este suficient să-ţi planifici timpul şi să te rogi. Este imperios necesar să veghezi la împlinirea planurilor propuse şi să nu laşi vrăjmaşul să-ţi fure timpul prin convorbiri telefonice inutile, prin timpi morţi, prin intrarea în magazine fără a fi absolut necesar, etc.

Am citit povestirea care urmează în cartea: Doamne, adu-Ţi slava înapoi, de Randy Maxwell, şi este edificatoare prin mesajul ei.

CONVENŢIA MONDIALĂ A LUI SATANA – partea I

Satana a anunţat un Congres mondial. În deschidere, s-a adresat astfel îngerilor săi: „Nu-i putem împiedica pe creştini să meargă la biserică, să-şi citească Bibliile şi să cunoască adevărul.

Nici măcar nu-i putem împiedica să aibă valori morale conservatoare. Dar putem face altceva. Îi putem împiedica să formeze o relaţie intimă şi profundă cu Hristos. Dacă ei se conectează cu Isus, puterea noastră asupra lor nu mai valorează nimic.

Deci să-i lăsăm să meargă la biserică, să aibă un stil de viaţă conservator, dar să le răpim timpul, ca să nu aibă o experienţă personală cu Hristos. Distrageţi-i de la momentele petrecute alături de Mântuitorul lor, de la legătura vitală cu Hristos din timpul zilei!”

„Dar cum putem face acest lucru?” au strigat îngerii.

„Ţineţi-i ocupaţi cu lucrurile neesenţiale ale vieţii şi inventaţi nenumărate planuri pentru a le ocupa mintea”, le-a răspuns Satana.

„Tentaţi-i să cheltuiască, să cheltuiască, să cheltuiască, apoi să împrumute, să împrumute, să împrumute.

Convingeţi-i să lucreze 6-7 zile pe săptămână, câte 10-12 ore pe zi, ca să-şi poată menţine stilul de viaţă.

Împiedicaţi-i să petreacă timp cu copiii. Pe măsură ce familia se fragmentează, căminul nu va mai oferi protecţie împotriva presiunii de la serviciu.

Ocupaţi-le mintea ca să nu mai poată auzi glasul delicat al lui Hristos. Daţi-le ideea să deschidă radioul în timpul condusului, să ţină televizorul şi computerul permanent deschise în căminele lor. Şi asiguraţi-vă că toate magazinele şi restaurantele din lume difuzează permanent muzică necreştină. Asta le va umple mintea şi va rupe relaţia lor cu Hristos.”

Reflectează la mijloacele subtile prin care Satana îţi poate fura zilnic timpul!

Magdalena Toma, Muntenia

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video