O mică rugăciune

Cheamă-mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi! (Psalmii 50:15)

De dimineaţă, am simţit că va fi o zi bună, deşi trebuia să stau la serviciu toată ziua. Vremea era caldă şi frumoasă, iar soarele de iulie îmi trimitea raze voioase şi calde.

Nu mult după ce am ajuns la lucru, a intrat pe uşă un tânăr, în jur de 28 ani, foarte supărat. În noaptea precedentă îşi pierduse, prin zonă, nişte chei de maşină şi m-a întrebat dacă nu le-am văzut când am intrat. Mi-a povestit că a stat pe scări, „la o bere”, cu un prieten şi că, probabil, atunci i-au căzut cheile din buzunar. Numai că eu nu văzusem nicio cheie. Necăjit, a plecat. După vreo trei ore a revenit. De data asta, era negru la faţă.

– Ştiţi, mi-a spus, erau chei de la patru maşini şi ca să le refac mă costă peste 400 de euro. Şi nici nu erau ale mele!

Văzându-l atât de disperat, m-a cuprins mila. Cum puteam să-l ajut oare? Am simţit îndemnul să-i spun să ne rugăm împreună, dar m-am sfiit. Nu-l cunoşteam deloc şi nu ştiam cum ar reacţiona la o asemenea propunere. L-am încurajat spunându-i că Dumnezeu poate să-l ajute să le găsească. Când uşa s-a închis în urma lui, m-am plecat pe genunchi şi L-am rugat din toată inima pe Domnul să-l ajute pe acest om, să-I fie milă de el şi să-i descopere unde erau cheile. Am mulţumit, m-am ridicat şi mi-am văzut de treburi.

Se făcuse deja seară. Era cam pe la ora 19, când ciocănituri în uşă m-au făcut să ridic capul. Era el. A început să vorbească foarte agitat:

Incredibil! Ştiţi ce mi s-a întâmplat? Am găsit cheile! Incredibil!

– O, mă bucur foarte mult! Unde şi când?

– Acum două minute! Coboram strada şi l-am întrebat pe un om dacă n-a găsit nişte chei şi el mi-a răspuns că le-a găsit şi mi-a dat cheile! Doamnă, nu-mi vine să cred!

– Eu speram să le găsiţi! După ce aţi plecat de la mine dimineaţă, m-am rugat lui Dumnezeu să vă ajute să le găsiţi. Şi El a răspuns rugăciunii mele. După o clipă de şovăire, tânărul mi-a spus, parcă scuzându-se:

– Eu nu merg la nicio biserică, pentru că toate nu vor decât bani. Dar ştiu că, sus, există un Dumnezeu adevărat şi eu cred în El!

Cât ne costă o rugăciune sinceră? Poate puţină milă împletită cu dorinţa de a face pe cineva fericit; poate un pic de inimă şi o mică durere de genunchi; poate câteva clipe din viaţă îngemănate cu gânduri bune. Dar vreau să vă spun ceva: se merită! Te încurajez astăzi să înalţi cu credinţă mici rugăciuni pentru persoane şi situaţii concrete. Dă-I ocazia lui Dumnezeu să lucreze!

Marilena Sîrbu, Suceava, Moldova

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video