Lecţie pentru viaţă

Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu… (Romani 8:28)

Dumnezeu te iubeşte şi are grijă de tine. Da, chiar de tine, cea care citeşti aceste rânduri. Nu te lăsa descurajată de gânduri rele precum: Uff, mi s-a stricat maşina, am pierdut autobuzul etc. De ce mi se întâmplă toate numai mie? Oare Dumnezeu a uitat de mine? Te sfătuiesc să laşi aceste gânduri deoparte şi să crezi când El îţi spune că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…”

Să-ţi povestesc ce mi s-a întâmplat cu ceva timp în urmă. Dumnezeu cunoaşte defectele mele de caracter; ştie că sunt impulsivă şi mă enervez uneori cam repede atunci când nu se întâmplă totul exact aşa cum vreau eu. în îndurarea Sa, Dumnezeu a îngăduit să trec printr-o experienţă din care am învăţat o lecţie foarte importantă.

Acum câţiva ani, când eram la Şcoala Postliceală Sanitară din Roman, în perioada de practică în spital, am cunoscut o doamnă cu care m-am împrietenit şi doream să o mai vizitez după externare. I-am cerut adresa şi mi-a explicat cum să ajung la ea (aproximativ 20 de kilometri de Roman, printr-o pădure). A trecut o perioadă. într-o zi am luat bicicleta şi am pornit la drum. După podul de la Gâdinţi mi-a căzut lanţul de la bicicletă şi nu reuşeam să-l pun la loc. Am primit ajutor de la cineva şi am plecat mai departe. La numai câteva case distanţă am avut din nou probleme: lanţul s-a rupt de data aceasta. M-am gândit atunci: Doamne, de ce ai îngăduit să se întâmple asta? Eu vreau să o vizitez pe această doamnă bolnavă, vreau să fac un bine, şi Tu aşa mă răsplăteşti? De ce, Doamne, de ce? Am strigat după ajutor la o poartă şi a ieşit un domn împreună cu soţia lui, foarte binevoitori să mă ajute. În timp ce acest domn repara bicicleta mea, soţia lui m-a întrebat:

– De unde vii şi unde mergi singură cu bicicleta?

– Păi… vreau să merg în vizită la doamna X, de aici din pădure; ne-am cunoscut la spital, când a fost internată.

Răspunsul ei m-a făcut să-L laud pe Dumnezeu din toată inima.

– Nu te mai duce, că te duci degeaba atâţia kilometri şi cine ştie ce ţi se poate întâmpla prin pădure. Doamna X este chiar aici, lângă casa noastră, a venit în vizită la sora ei. Până e gata bicicleta, te poţi duce să o vezi.

M-am întâlnit cu doamna X şi s-a bucurat foarte mult.

Ce s-ar fi întâmplat dacă nu mi se rupea lanţul? Ce s-ar fi întâmplat pe vremuri dacă îngerul Domnului nu determina măgăriţa lui Balaam să se oprească din drum? Toate au un rost. Deci, draga mea, orice ţi s-ar întâmpla, orice plan s-ar da peste cap, nu dispera! Dumnezeu lucrează în multe feluri, spre binele nostru!

Ema Catană, Herghelia, Transilvania de Sud

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor