Un bolnăvior, doi bolnăviori, trei bolnăviori

El îşi va paşte turma ca un Păstor, va lua mieii în braţe, îi va duce la sânul Lui şi va călăuzi blând oile care alăptează. Isaia 40:11

Sufăr când unul dintre copiii noştri este bolnav. Mă îngrijorez, mă agit şi mi se încordează muşchii de pe spate. Soţul meu a reuşit să mă liniştească noaptea trecută făcându-mi masaj în zonele încordate, spunând că totul va fi bine şi că nu trebuie să mă îngrijorez pentru copilul nostru bolnav. Ştiam că are dreptate, dar de ce mă temeam eu era faptul că şi ceilalţi se vor îmbolnăvi. Să ai grijă de un copil bolnav nu este deloc plăcut, dar nu aş dori nimănui să aibă trei copii bolnavi.

Fuseserăm deja blocaţi trei săptămâni în acest ciclu de îmbolnăvire în lanţ. Era destul de rău că era un singur microb cu care se luptau, dar nu, aveau să fie mai mulţi. Atunci când unul se vindeca de primul, îl prindea pe al doilea. Cel mai recent virus le-a dat micuţilor mei febră de 39-40 de grade pentru cinci zile, iar dimineaţa de Sabat ne-am petrecut-o la Urgenţe, cu doctori care încercau să îşi dea seama dacă băiatul meu de şase ani avea pneumonie sau bronşită.

Tuşea lui a început să o îngrijoreze până şi pe proprietara casei noastre. Ea l-a sunat pe soţul meu să se asigure că totul e bine. Camera copiilor este exact sub a ei, iar tuşitul, care semăna mai mult cu glasul unei gâşte mari, o ţinea trează noaptea. Ups! După proceduri care să-l ajute să respire şi o radiografie la plămâni, s-a dovedit a fi bronşită, aşa că am fost trimişi acasă cu medicamente şi cu un inhalator. În cele din urmă, febra a scăzut, iar medicaţia şi-a făcut efectul.

Soţul meu nu înţelege cum mă descurc, iar uneori nici eu. Ai observat vreodată cum noi, mamele, suntem capabile să ne împingem limitele făcând lucruri pe care nu le credeam posibile – toate pentru binele copiilor? Şi, deşi îmi displace să stau prinsă în casă zile şi săptămâni care nu se mai termină, mi-ar face şi mai multă neplăcere să îi las cu o bonă şi să plec la muncă atunci când ei se simt groaznic. Nimic nu egalează mângâierea unei mame pentru un copil mic şi nimic nu este ca mângâierea lui Dumnezeu în momentele dificile.

Îţi mulţumesc Ţie, Doamne, pentru că eşti acolo ca să ne linişteşti atunci când stresul vieţii se apropie! Ajută-ne să nu uităm să ne odihnim în braţele Tale!

Kirsten Holloway

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor