CONCENTRAREA UNUI IEPURE

Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.
1 Petru 5:8

Dacă vei încerca vreodată să te uiţi fix în ochii unui iepure până când el va coborî privirea, vei pierde. Ochiul mare, rotund, fixează un obiect fără să clipească şi animalul nu se mişcă decât dacă trebuie să fugă. Un iepure vede în toate direcţiile, datorită aşezării ochilor lui de o parte şi de alta a capului. El este dependent de văzul său ascuţit şi de alergarea rapidă, pentru protecţie.

Când un iepure se concentrează să privească la tine, există motive să crezi că el nu vede nimic altceva decât ceea ce se mişcă şi sugerează pericol.

Când se nasc, iepurii sunt orbi, goi şi total neajutoraţi. La vârsta de zece zile, ochii lor sunt mari şi rotunzi, iar la paisprezece zile îşi urmează mama, sărind. Singurul animal care este destul de rapid ca să depăşească un iepure, chiar la o vârstă tânără, este coiotul, care poate alerga cu 70 km/h.

Un iepure este întotdeauna pregătit pentru fugă. Data viitoare când vezi un iepure, stai liniştit şi priveşte-l. Îl vei vedea încordându-şi muschii, gata întotdeauna să sară. În acelaşi timp, el se va uita ţintă la tine, fără să clipească. Eşti singurul lui subiect de concentrare în acel moment, şi dacă faci o mişcare pe care s-o interpreteze ca pericol, el va dispărea într-o fracţiune de secundă. Dar dacă priveşti destul de mult, probabil că va reîncepe să mănânce. Dar va continua să-şi menţină atenţia concentrată asupra ta, în eventualitatea că ai putea deveni periculos.

Iepurele îşi coordonează toate acţiunile prin ochi şi potrivit mesajelor pe care le obţine din ceea ce vede. Creierul lui simplu este programat să-i spună când este timpul să fugă sau când este în siguranţă să stea pe loc. El nu încetează niciodată să fie atent şi este întotdeauna gata să răspundă pericolului.

În timp ce ne ocupăm de sarcinile noastre zilnice, am face bine să ne amintim de iepure şi să ne ţinem ochii deschişi, pentru pericol. Căci, aşa cum ne avertizează textul nostru, Satana este întotdeauna atent, căutând o pradă. Şi, cu siguranţă, el este în special atent să prindă un creştin care nu e în gardă.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor