RĂSPUNDE DRAGOSTEI!

Dar Dumnezeu Își arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.
Romani 5:8

— Tati, de ce trebuie să-L iubesc pe Isus? a întrebat într-o zi unul din copiii mei.

Încercând să găsesc un răspuns care să satisfacă dilema băiatului, am privit fix în ochii lui și am întrebat:

— Ție îți place de mine?

— Sigur că da, a răspuns.

— Dar te-ai gândit vreodată de ce îți place de mine?

Ochișorii lui s-au mișcat într-o parte și-n alta cu o viteză extraordinară, arătând că se gândește. Curând, cu un zâmbet luminându-i chipul, a spus:

— Pentru că ție îți place de mine.

Așa trebuie să fie și dragostea ta față de Isus Hristos. El te-a iubit mai întâi, iar tu răspunzi la dragoste cu dragoste. Dragostea trezește dragoste.

Isus, când a fost condamnat, a fost nevoit să poarte crucea altuia — a mea și a ta. Crucea pe care a purtat-o nu a fost făcută pentru El, nu Îi pregătise nimeni o cruce pentru că El nu greșise.

După căderea în păcate, Spiritul Profetic spune că Isus a insistat la Tatăl de trei ori până ce Acesta a acceptat ca Isus să sufere pentru omenirea care nu a ascultat și s-a afundat în mrejele Satanei.

Nu știu care este relația ta cu părinții tăi, cât de multă dragoste există între voi (dacă nu există, fii tu primul care să oferi dragoste prin ascultare și vorbe respectuoase), însă pot fi sigură că poți avea o relație de dragoste cu Hristos. Lui Îi place când explorezi viața alături de El și când răspunzi cu dragoste la dragostea Lui. Astfel, El poate să-ți ocrotească viața.

Provocare: Roagă-ți părinții ca astăzi să-și ia timp 10-15 minute, să stați împreună și să-ți povestească câteva amintiri din copilăria ta.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video