Caută viața!

Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)

Fiecare om caută ceva sau pe cineva. Viața noastră, printre altele, este despre căutare. Deja după naștere, bebelușul nou născut caută prezența mamei și caută hrană. Copiii caută jucăriile, elevii caută temele, cărțile, caietele, caută prietenii etc. Tânărul caută perechea, adulții caută loc de muncă pentru a susține familia. Bătrânii caută ochelarii sau caută prezența copiilor și a nepoților. Indiferent de vârstă, naționalitate, religie sau gen, căutarea este inerentă vieții.

Scriptura spune: „cine caută găsește” (Mat. 7:8). Însă nu este indiferent ce căutăm și mai ales ce vom găsi. În această epocă modernă nu există tânăr care să nu folosească motorul de căutare Google. Niciodată în istorie nu a fost așa de ușor de obținut o informație, ca în zilele noastre. Dar se pune întrebarea cea mare: ce sau pe cine căutăm?

De multe ori suntem foarte preocupați să urmărim un film pe Youtube/Netflix, sau să găsim pe cineva prin Facebook/Instagram/Snapchat/Tiktok. Trebuie să punem întrebarea: Aceste lucruri oare, vor aduce viață? Mai precis, viața veșnică? De câte ori apare Dumnezeu sau Biblia în motorul nostru de căutare?

Într-adevăr, cine caută găsește, însă Domnul spune lui Israel că dacă ei vor căuta pe Domnul, nu numai că Îl vor găsi, ci vor și trăi, adică vor avea un viitor, o viață veșnică.

Creierul nostru este un motor de căutare. Dacă vei scrie ceva acolo, mintea va fi preocupată să-și găsească timp pentru acel lucru sau acea persoană. Te provoc să ai în centrul atenției pe Dumnezeu, să-L cauți în fiecare zi, astfel nu numai că Îl vei găsi, ci vei trăi.

Tu pe cine treci în motorul tău de căutare?

Biro Szilard, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video