ȘARLATAN

Satana, acela care înșală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui.
Apocalipsa 12:9

Un șarlatan este un individ care acționează în mod intenționat și cu bună știință pentru a înșela, a păgubi și a distruge, fără niciun scrupul, viața celor care pot fi păcăliți de el. Lumea nu a dus niciodată lipsă de asemenea persoane specializate în facerea răului. Satana este întruchiparea a tot ce poate fi mai rău în șarlatanie. Toți șarlatanii din lume folosesc tehnicile lui de lucru și filozofia sa de viață. El este cel care îi inspiră pe toți și care îi conduce pe toți atât la păgubirea altora, cât și la autodistrugere. Mottoul lui este: să înșelăm cu orice mijloace și cât mai masiv cu putință. Din nefericire, lucrarea lui prosperă este mai puternică decât lucrarea lui Dumnezeu dintr-un motiv foarte simplu: găsește o mulțime de profesioniști și voluntari care să se implice în proiectul său.

Vorbea într-o ocazie la televizor un expert în siguranța cibernetică despre ingeniozitatea și creativitatea de care dau dovadă hackerii și asemăna cifra lor de afaceri cu venitul brut al unor țări importante. Deci avem de a face cu o împărăție puternică numai a hoților de pe internet, ca să nu luăm în calcul multitudinea de forme și metode prin care suntem adesea înșelați și păgubiți.

Care poate fi motivația care pune în mișcare o asemenea cohortă de combatanți întunecați și răuvoitori? În primul rând este câștigul mârșav, dar acesta nu este singurul factor. Dincolo de bani, este o pasiune aproape mistică de a fi mai buni în rău decât sunt cei buni în bine. O luptă, deci, o competiție care continuă și amplifică marea luptă începută în cer. Continuarea ei se desfășoară pe teritoriul sufletului nostru pe care trebuie să-l păzim mai mult decât orice.

Doamne, spiritul răului se poate manifesta uneori în cele mai nevinovate aparente forme de a lucra. Ferește-mă și eliberează-mă de asemenea tendințe și influențe. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor