GARDURI

Ieși la drumuri și la garduri și, pe cei ce-i vei găsi, silește-i să intre, ca să mi se umple casa.
Luca 14:23

Oamenii care sunt pe drumuri ar putea fi lipsiți de o casă unde să se adăpostească și să fie acasă sau ar putea fi foarte ocupați cu necazuri care îi poartă dintr-un loc în altul pentru a găsi soluții la problemele cu care se confruntă. Pe astfel de oameni Dumnezeu îi caută să îi cheme la ospățul salvării din păcat, în Împărăția Sa. Atât cei dezrădăcinați, cât și cei obosiți de atâta alergare pot fi surprinși de o asemenea ofertă și invitație. Acesta este specificul chemării lui Dumnezeu. Îi place lui Dumnezeu să ne surprindă cu bucuria salvării pentru a ne motiva să căutăm mai întâi Împărăția și să lăsăm celelalte lucruri pe planul secund ca El să ni le dea pe deasupra.

Cei care stau la garduri se află într-un moment de repaus, care le permite să se uite pe drum și să vadă cine mai trece, ce se mai întâmplă prin vecini.Momentele de deconectare și timpul liber pot fi folosite de vrășmașul pentru a ocupa gândurile cu idei sau sugestii păcătoase. Dacă este acceptat, și Duhul lui Dumnezeu poate folosi foarte bine momentele de repaus și refacere și timpul de interacțiune socială. Aceasta poate fi ocazia de aur în care Dumnezeu să cheme sufletul cuiva la bucuria salvării. Venirea la Hristos poate fi asemănată cu acceptarea chemării la ospățul de nuntăal Mielului lui Dumnezeu. Toate pregătirile au fost făcute, inclusiv haina de nuntă a invitaților a fost pregătită și așteaptă să fie acceptată și purtată în mod corespunzător.

La drumuri și la garduri este expresia care se aplică unei categorii foarte largi de candidați la Împărăție. În această categorie întră și cei marginalizați de viață, și cei răsfățați de ea. Gardurile nu ar trebui să fie obstacole în calea venirii la Isus, ci mai degrabă locul din care trebuie să ne opintim pentru a depăși orice opreliște și a porni pe calea mântuirii.

Doamne, vreau să merg și eu la drumuri și la garduri și să fiu mesagerul chemării Tale la nunta Mielului. Dă-mi înțelepciunea de a prezenta oferta Ta ca pe o favoare pe care Tu o faci sufletelor oamenilor. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor