FAGURE

Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere: dulci pentru suflet și sănătoase pentru oase.
Proverbele 16:24

Fagurele de miere este o metaforă foarte sugestivă pentru a defini bucuria și speranța pe care le generează cuvintele pline de dragoste rostite într-un cadru adecvat și cu cea mai bună intenție. Nu este niciun dubiu că sufletul oamenilor a fost întotdeauna însetat după asemenea cuvinte. Balsamul acestora continuă să fie la fel de necesar și astăzi ca întotdeauna.

Prin natura lui, fagurul de miere este alcătuit din materie primă de cea mai aleasă calitate, nectarul și polenul florilor care constituie cea mai elevată parte a lumii vegetale. La această materie primă de excepție se adaugă hărnicia și devotamentul albinelor, proverbiale pentru acribia cu care își îndeplinesc munca.

Cuvintele prietenoase sunt cele mai frumoase fapte pe care suntem în stare să le facem pentru cei din jur. Ele nu se referă numai la un anumit vocabular select, ci mai ales la un anumit spirit în care sunt exprimate. Numai dintr-o inimă plină de bunăvoință pot ieși cuvinte pline de dragoste și compasiune. Uneori depunem eforturi să ne alegem cuvintele, dar cea mai mare nevoie este să ne alegem spiritul în care să spunem cuvintele alese.

Solomon spune că efectul cuvintelor prietenoase se răsfrânge atât asupra sufletului, cât și asupra corpului. Este un lucru dovedit că starea sufletească determină procese fiziologice care sunt resimțite la nivelul diverselor organe ale corpului și care pot determina o stare de bine a întregii ființe. Efortul de a oferi celor din jur cuvinte de cea mai bună calitate nu își va pierde niciodată răsplata.

Doamne, pune și în gura mea cuvinte vindecătoare și constructive prin care sufletul și chiar corpul celor din jur să poată aprecia binecuvântările Tale. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video