DĂDACĂ

Dimpotrivă, ne-am arătat blânzi în mijlocul vostru, ca o doică ce-și crește cu drag copiii.
1 Tesaloniceni 2:7

Ocupația de babysitter cere de la persoanele care se implică într-o asemenea responsabilitate câteva calități speciale. În primul rând, o doică trebuie să iubească copiii altora ca și când ar fi proprii ei copii, în ciuda faptului că nu o leagă de aceștia dragostea naturală maternă. În al doilea rând, dădaca preia parțial funcția de părinte, cu responsabilitatea de a educa în mod adecvat pe copiii aflați în îngrijire. În al treilea rând, ea trebuie să ofere un model de comportamentde cea mai bună calitate, deoarece acest model se va transmite, prin copiere,copiilor cu care se află în legătură.

Apostolul spune că el și echipa sa de misionari s-au purtat cu tesalonicenii plini de dragoste și bunătate asemenea unei doici, care se apleacă plină de iubire asupra celor mici, pentru a le asculta păsurile și a le împlini nevoile. Astfel, el își arăta dragostea de frați și iubirea de oameni cu care era înzestrat și pe care dorea să le transmită noilor săi convertiți. Această trăsătură de caracter este una dintre cele mai importante calități cu care trebuie să fie înzestrat un conducător spiritual. Numai cine îi iubește pe oameni așa cum sunt poate avea speranța că îi poate conduce la o nouă calitate a vieții lor spirituale.

Din conținutul Epistolelor către tesaloniceni reiese că Pavel este mulțumit de prosperitatea spirituală a bisericii și de perspectiva dezvoltării ei la maturitatea în Isus Hristos. Munca sa de formare și organizare a acestei biserici a dat roadele așteptate. Modelul de viață și idealurile apostolului s-au transmis asupra credincioșilor din Tesalonic, fapt ce îi aduce bucurie, împlinire și satisfacție. Rolul de dădacă nu este rezervat numai pentru o anumită ocupație. Oricine dorește poate să fie învățat de Dumnezeu cum să se ocupe de creșterea frumoasă a oamenilor din jur.

Doamne, dă-mi și mie calitățile unei doici pentru a ști cum să le port de grijă celor față de care am responsabilitatea îngrijirii materiale și spirituale. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video