ALTRUISM

Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci șterge-mă din cartea Ta pe care ai scris-o!
Exodul 32:32

           

În rugăciunea lui Moise pentru poporul lui Dumnezeu, există un element de altruism suprem specific lui Dumnezeu prin dăruirea Fiului Său ca preț de răscumpărare pentru noi. Ceva din frumusețea sublimă a caracterului lui Dumnezeu se oglindește în aceste cuvinte ale lui Moise către Dumnezeu.

Altruismul este semnul cert al Divinității și al Legii care stă la baza guvernării lui Dumnezeu, în contrast cu egoismul care este semnul caracteristic al diavolului și al stăpânirii sale. Altruismul lui Moise este rezultatul unui proces îndelungat și migălos prin care Dumnezeu transforma un prinț egiptean într-un conducător al dreptății și neprihănirii Sale. Alegerile înțelepte erau ale lui Moise, care a dorit mai degrabă să sufere împreună cu poporul său decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului. Transformarea caracterului lui Moise este însă o lucrare a harului divin, într-o școală a pustiei și devenirii personale.

Altruismul lui Moise este un moment de triumf al spiritualității sale asupra omenescului inerent. Atitudinea și determinarea lui Moise constituie dovada puternică a renunțării de sine și a iubirii autentice față de cei din jur. Aceasta nu poate fi decât lucrarea supranaturală a Duhului Sfânt, care este lăsat să Se manifeste în viața umană consacrată fără rezerve lui Dumnezeu.

Episodul pe care îl studiem este un experiment pe care îl putem repeta și noi exact în condițiile, momentul și locul în care ne aflăm. Același Dumnezeu este la fel de doritor să-Și exprime caracterul prin oricine dorește să încerce acest lucru.

Doamne, oglindește și în mine dragostea Ta fără margini spre bucuria celor din jur și spre slava Numelui Tău acum și în veci de veci. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video