MAGIC

Plini de spaimă și de mirare, ei au zis unii către alții: „Cine este Acesta de poruncește chiar și vânturilor și apei și-L ascultă?”
Luca 8:25

În minunea liniștirii furtunii, ucenicii percepeau un element supranatural pe care nu îl puteau înțelege și explica și, ca oricare lucru pe care nu îl înțelegem, uimirea și teama lor i-au făcut să întrebe: Cine este Acesta care poruncește chiar și vânturilor și apei și ele îl ascultă?

Răspunsul era la îndemâna lor ca și întrebarea însăși: Acela care a creat toate lucrurile este Acela care le poate porunci, și ele Îl ascultă. Astfel se naște elementul magic.

Prin toate lucrările Sale supranaturale, Învățătorul oamenilor a urmărit câteva obiective specifice tuturor minunilor Sale. De fiecare dată El a împlinit o nevoie, a rezolvat o criză sau a adus vindecare și chiar viață unde acestea erau așa de necesare. El nu a încercat niciodată să satisfacă curiozitatea, chiar când aceasta venea de la guvernator, dar faptele puterii Sale divine au stârnit totdeauna o stare de admirație profundă și uimire. În mod explicit, rostul magicului din activitatea publică a Învățătorului oamenilor a fost determinarea încrederii, credinței și promovarea adorării. Pentru că din mirarea pe care o produce magicul se naște adorația de calitate, care nu este altceva decât uimirea pe care o determină felul cum face Dumnezeu lucrurile.

Doamne, când privesc lumea minunilor tale naturale sau intervenția Ta în viața celor din jur și în viața mea, rămân pătruns de un fior magic al măreției, bunătății și iubirii Tale. Transformă, Doamne, această uimire în adorația ce Ți se cuvine Ție întreagă, în veci de veci. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor