JAR

Dragostea este tare ca moartea… jarul ei este jar de foc, o flacără a Domnului.
Cântarea Cântărilor 8:6

Fascinația omului este stârnită de lucruri care-i ating în mod nemijlocit simțurile. Focul este unul dintre cele mai atractive și mai impresionante lucruri pentru mintea și pentru percepția omului. Este adevărat că focul presupune și riscuri serioase, dar beneficiile pe care le aduce depășesc cu mult amenințarea de a-l scăpa de sub control.

Jarul din vatră care poate încălzi și face să funcționeze în condiții optime un cămin este folosit aici ca termen de comparație pentru dragostea care împlinește aceeași funcție – încălzește și binecuvântează viața celor din jur.

Așa cum jarul trece și se stinge, dacă nu-i pasă cuiva de el, la fel se întâmplă și cu dragostea. Ambele trebuie alimentate permanent. Ambele au nevoie de grijă, dăruire și atenție. Ambele trebuie inițiate și păstrate la locul lor. La fel cum jarul pus unde nu trebuie produce pierderi, la fel se poate întâmpla și cu dragostea. Folosită cum nu trebuie și dragostea poate produce arsuri grave și distrugeri irecuperabile.O verificare atentă a modului cum folosim jarul Domnului este întotdeauna importantă și utilă. Cu cât o facem mai des cu atât mai bine.

Doamne, alimentează jarul din sufletul meu cu dragoste din dragostea Ta, care să se reverse spre cei din jur cu vindecare și refacere spre slava Ta. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor