GARANT

În consecință, Isus a devenit garantul unui legământ mai bun.
Evrei 7:22, NTR

Garantul și garanția sunt necesare atunci când debitorul are nevoie de credit moral pentru a beneficia de un credit bancar. Garantul sau garanție constituie o valoare de care creditorul o poate dispune în caz de insolvență a afacerii promovate de debitor.

Din punct de vedere spiritual, noi, oamenii, ne-am pierdut creditul în fața Creditorului ceresc. Primul legământ deși era atât de promițător, adică oamenii promiteau atâtea, a devenit falimentar și fără speranță de revenire, recuperare și refacere. În consecință, afacerea vechiului legământ a fost abandonată.

A fost pus la punct un nou legământ. Este un fel de a zice că acesta este nou, deoarece el exista din veșnicie, doar că ratificarea lui este mai nouă. Ea a fost realizată la Golgota. Isus a devenit garantul acestui legământ. Termenul original pentru „legământ” poate fi la fel de bine tradus și ca „testament”.

Obiectul acestui testament nou este moștenirea vieții veșnice cu toate dotările și anexele de rigoare. Dar cine să gireze din partea omului o asemenea valoare imposibil de evaluat? Când este vorba despre a gira pentru cineva un împrumut bancar, nu prea se înghesuie nimeni, având în vedereriscul pe care îl presupune o asemenea angajare. Dar Isus S-a oferit de bunăvoie și chiar insistă într-un anumit fel să garanteze reușita proiectului răscumpărării noastre din păcat. Ca beneficiari și responsabili față de noul legământ, misiunea noastră este de a promova dragostea și înțelepciunea lui Dumnezeu care se află la baza acestuia.

Doamne, înscrie și numărul meu de cont în lista Ta de debitori acoperiți de oferta Ta. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor