DATORIE

În rest, ce se cere de la administratori este ca fiecare să fie găsit credincios.
1 Corinteni 4:2, NTR

Am ales Noua Traducere a Bibliei în limba română pentru exprimarea mai concisă și mai actuală. Aici Pavel vorbește despre datoria de fond a fiecărui creștinîn general și a responsabililor din biserică în mod special. Datoria este obligația cerută de statutul și rolul fiecăruia față de împlinirea căreia fiecare este evaluat înaintea lui Dumnezeu.

Împlinirea datoriei noastre nu Îl îndatorează pe Dumnezeu față de noi și nici nu ne creează merite, nici cel puțin suficiente, despre merite suplimentare nici nu poate fi vorba.

Puterea omenească despărțită de Dumnezeu nu este suficientă pentru împlinirea datoriei față de sine, față de Dumnezeu și față de semeni. Dumnezeu ne pune la dispoziție mijloacele harului pentru a fi eficienți în împlinirea datoriei. Duhul Sfânt este nerăbdător să reverse belșugul darurilor Sale peste cei care sunt interesați și care cer și primesc promisiunea Tatălui.

Apostolul vorbește aici în mod indirect de o evaluare a modului în care este îndeplinită datoria. Îi place lui Dumnezeu să ne găsească credincioși. Nu este vorba de mărturisirea convingerilor, ci de îndeplinirea datoriei. Din punctul de vedere al lui Dumnezeu, calitatea slujirii este la fel de importantă ca și cantitatea. Dacă dragostea este cea care conferă faptelor valoare ,atunci ea poate fi cerută continuu și poate fi primită continuu, adică chiar acum.

Doamne, nu sunt sigur că îmi cunosc foarte bine datoria, de aceea Te rog să mi-o arăți în mod deslușit, iar apoi să mă ajuți să mi-o îndeplinesc cât se poate de bine. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor