BANI

Atunci, Isus le-a zis: „Dați dar Cezarului ce este al Cezarului, și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.”
Marcu 12:17

Când sunt în discuție banii, Maestrul ne cere să avem discernământ. Cezarul și Dumnezeu nu se află în mod normal în opoziție sau concurență. Puterile pământești își au sfera legitimă cunoscută și atribuită de Dumnezeu. Este adevărat că prea adesea se creează o tensiune între Cezar și Dumnezeu prin abuzurile statului, abuzuri care trebuie tratate în mod responsabil și din perspectivă spirituală, dar și biserica poate greși invadând domeniul rezervat de Dumnezeu pentru autoritatea civilă.

Vorbind despre bani, cheia este în mâna noastră. Noi trebuie să decidem ce este al lui Dumnezeu și ce este al Cezarului. Iar pentru această decizie, Dumnezeu este doritor și interesat să ne ofere consilierea de fond prin regulile generale biblice de administrare creștină a vieții, unde darurile și zecimile sunt prevăzute, dar mai ales prin iluminarea de moment prin care luăm cele mai bune decizii în cheltuirea banilor pentru viața de zi cu zi.

Banii nu aduc fericirea, dar pot aduce nefericirea. În acest context, fericirea este discernământul spiritual de care avem nevoie. Acest discernământ spiritual este mai mult decât deprinderea de a cheltui banii în mod eficient și obținerea celor mai bune produse cu cele mai mici investiții și prețuri. Discernământul spiritual ne ajută să-L includem permanent și pe Dumnezeu în calcul. Investițiile omului spiritual constituie cel mai avantajos plasament cu dobânda cea mai bună pentru acum și pentru după aceea.

Doamne, am nevoie de înțelepciunea Ta pentru a face cele mai bune investiții și pentru a folosi banii pe care îi am spre slava Ta. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor