ALTFEL

El îi învăța ca unul care avea putere, nu cum îi învățau cărturarii lor.
Matei 7:29

Diferența dintre Învățătorul oamenilor și învățătorii vremii Sale și învățătorii din toate timpurile constă în faptul că El înțelegea lucrurile altfel decât ei. Această diferență nu venea din faptul că El era Fiul lui Dumnezeu în înțeles special și absolut. El ne-a lăsat un model ca Fiu al omului. Ca Fiu al lui Dumnezeu, El a împlinit un rol la care noi nu avem acces și nici nu ne cere nimeni acest lucru, inclusiv Dumnezeu. Încercarea de a-L urma ca Fiu al lui Dumnezeu ca Dumnezeu sfârșește în eșec lamentabil și chiar blasfemie. Ca fiu al omului suntem datori să facem și noi ce a făcut El.

Vom deveni asemenea Lui ca învățători dacă vom studia Scripturile cum le-a studiat El și dacă ne vom raporta la oameni cum S-a raportat El, eventual dacă ne vom ruga așa cum s-a rugat El. Aceste aspecte din viața Sa ne sunt accesibile și chiar obligatorii.

Din diferite întâmplări și învățături ale Sale, ne dăm seama că El cunoștea foarte bine detaliile culturale ale vremii Sale și ale oamenilor cu care era în legătură. Când era vorba despre Scriptură, părerile altora erau mai puțin importante decât vorbirea directă și clară a lui Dumnezeu, Tatăl Său și Autorul ultim al Scripturii. Modul lui Isus de interpretare era simplu, sigur și foarte ușor de urmărit și de acceptat de către ascultătorii Săi. El Își oglindea pur și simplu viața și lucrarea în Cuvântul sacru. El Însuși era întruchiparea acestuia. Din cele mai mici stadii de dezvoltare, Hristos vedea în Scriptură propria Sa viață prefigurată în tot ce citea.

Cât despre oameni, Maestrul vedea în fiecare dintre ei potențialul uimitor pe care ei l-ar fi putut ajunge și le oferea încrederea și călăuzirea necesare pentru acest lucru. Unii și-au atins potențialul, alții și l-au ratat, dar eșecurile nu se datorau slăbiciunii metodei Sale, ci factorului uman, subiectiv. Un altfel de învățător pot fi și eu, și tu dacăprivim Scripturile cum le-a privit El, dacă îi iubim pe oameni ca El și ne rugăm după modelul Lui.

Doamne, vreau să fiu și eu altfel, așa cum ai fost Tu în studiu, consacrare și lucrare. Numai Tu mă poți ajuta să ating un asemenea nivel de slujire. Îți mulțumesc pentru că mă asculți. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor