ȚĂRM

Dimineața, Isus stătea pe țărm, dar ucenicii nu știau că este Isus.
Ioan 21:4

În timp ce discipolii se aflau pe apă, Maestrul era pe țărm. Apostolii erau într-un mediu mișcător și nesigur, în timp ce Domnul stătea în siguranță deplină și pregătit să-i întâmpine. Acolo, pe mal, El îi aștepta pe ucenici cu masa aproape gata pusă. Mai lipseau câteva detalii, peștii pe care aveau să-i prindă în clipele următoare, la indicația Lui care s-a dovedit a fi una inspirată.

Raportul acesta dintre uscat și mare pare să fie o constantă. Pe țărmul stabil al universului Domnul nostru ne așteaptă învăluit în semiîntunericul nu atât al depărtării spațiale, cât a distanței sufletești. Toate lucrurile sunt gata din punctul de vedere al lui Dumnezeu, dar mai lipsește ceva care trebuie făcut întocmai și exact după porunca Lui. În instrucțiunile Sale este la pachet și puterea de execuție.

Ni se spune despre cum se mânuiește eficient năvodul. Aceasta este ultima aruncare, după o noapte de oboseală, eșec și neîmplinire. În partea dreaptă a corabiei este mișcarea norocoasă. Experiența și expertiza noastră sunt insuficiente fără coordonarea de pe țărm. Acolo este comandamentul operațiunilor de pe mare. Noi ne aflăm printre valuri, El Se află pe chei. Succesul este în mâna Lui, dar operațiunea trebuie făcută aici, printre riscuri și amenințări. Prânzul de pe țărm este gata pregătit, mai lipsește doar mișcareanoastră, la porunca Lui.

Doamne, pe țărmul plin de soare al universului vreau să fiu împreună cu Tine și cu mântuiți Tăi din toate timpurile și cu dragii mei. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor