JALNIC

Nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol.
Apocalipsa 3:17

Din perspectiva lui Dumnezeu, starea spirituală a credinciosului din Laodiceea nu arată bine deloc, în ciuda autosugestiei că totul este sub control și a aparenței vieții sale sociale stabile. În ochii lui Dumnezeu situația este deplorabilă, iar rămânerea în această stare poate să se dovedească dezastruoasă. Dumnezeu așteaptă o reacție salvatoare din marasmul neprihănirii proprii, reacție pe care El o numește „pocăință”.

După ce Dumnezeu ne comunică rezultatele examinării Sale, ne spune să fim mobilizați de un entuziasm sfânt și să rezistăm ispitei de a începe să ne văicărim neîncetat și să ne plângem de milă singuri, demobilizându-ne. Descurajarea este adesea metoda folosită de vrăjmașul pentru a paraliza orice inițiativă care ne-ar putea schimba statutul jalnic constatat de Evaluatorul divin. De aceea El ne face o ofertă foarte tentantă pe care El nu dorește să o ratăm. Aur, haine și tratament, mai mult de atât nici nu avem nevoie.

Starea jalnică poate fi repede reabilitatăprin atribuirea unui cont în banca celestă cu suficient de multe cifre care să poată acoperi cu succes toate cheltuielile, atât pentru această viață, cât și pentru veșnicia viitoare. Haina neprihănirii Sale acoperă orice diformitate sau disproporție care ne-ar putea stânjeni în public, dar mai ales în ochii lui Dumnezeu. În fața Lui suntem văzuți ca și când nu am fi păcătuit niciodată, măcar că rămânem în continuare păcătoși care avem nevoie neîntreruptă de serviciile Sale privind nevinovăția noastră. Tratamentul pe care ni-l asigură El ne aduce o așa sensibilitate spirituală încât vom putea distinge răul sub toate aspectele sale și să ne ferim de orice lucru rău sau care ar putea părea nepotrivit. Dacă rămânem lângă El, starea noastră jalnică va fi transformată în cel mai strălucit triumfde a fi biruitori și stăpânitori împreună cu El peste toate lucrurile creației Sale.

Doamne, numai la Tine este speranță pentru toate aspectele deplorabile ale vieții mele de credință. Îmi pun toată speranța în lucrarea pe care Tu o faci și în viața mea. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video