ECLIPSĂ

Voi face să se vadă semne în ceruri și pe pământ: sânge, foc și stâlpi de fum; soarele se va preface în întuneric și luna, în sânge înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare și înfricoșată.
Ioel 2:30,31

Eclipsele sunt momente cosmice când lumina soarelui este obturată de interpunerea lunii, făcând ca lumina zilei să fie stingherită într-un mod straniu și prevestitor de nenorociri. Animalele și oamenii încep să se poarte bizar și pentru o vreme efectele evenimentului vor persista în amintire până când se vor stinge treptat.

Eclipsele pot fi studiate după o formulă de fizică și matematică cerească, fapt ce le face predictibile pentru viitor și stabilite cu exactitate pentru trecut. Dar întunecimea de soare împreună cu celelalte manifestări cosmice descrise în cartea profetului Ioel nu fac parte dintre evenimentele predictibile, astfel încât chiar și cercetătorii din domeniu să poată fi convinși de caracterul excepțional al acestui fenomen. Noi le considerăm semne ale timpului sfârșitului. Rostul lor nu este acela de a crea panică generală, ci de a confirma predicția divină care ne atrage atenția că venirea Domnului este aproape, fapt ce ne determină să ne pregătim și să fim pregătiți.

Știind că istoria se precipită spre propria ei încheiere, spectacolul unei eclipse autentice de lună sau de soare poate să fie un moment de revelație cu privire la modificarea relației noastre cu universul creat al lui Dumnezeu. Așezarea din nou a lucrurilor ne va da posibilitatea să admirăm astrele din jurul nostru sau din universul îndepărtat nu doar ca pe o realitate privită de la distanță, ci ca pe o posibilitate de cercetare la fața locului, în condițiile unei vieți eterne și perfecte. Eclipsele pot fi ocazia rarisimă de a vedea modul în care cerurile spun slava lui Dumnezeu și de a învăța primele litere și semne din limba în care o zi vorbește alteia despre El.

Doamne, când se întunecă luna și soarele, Tu rămâi lumina și speranța mea. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video