CALVAR

Isus, ducându-Și crucea, a ajuns la locul zis al „Căpățânii”, care în evreiește se cheamă „Golgota”. Acolo a fost răstignit.
Ioan 19:17,18

Există locuri în geografia spirituală care sunt pline de atâta semnificație încât nu ajunge o viață întreagă pentru a aprofunda suficient taina care s-a săvârșit acolo. Calvarul este unul dintre acestea. Și pentru că viața aceasta nu este de ajuns pentru a dezvălui misterul suferinței Fiului lui Dumnezeu pentru salvarea noastră, urmează ca veșnicia viitoare să fie înnobilată cu o asemenea favoare. De fapt, din noile dezvăluiri ale Golgotei se va naște perpetua adorație a celor răscumpărați de Domnul.

Cu siguranță că Golgota este locul celei mai mari bătălii din Marea Luptă și locul celei mai strălucite victorii din întregulplan almântuirii. Aparent, la Golgota a avut loc cea mai mare pierdere de pe câmpul de luptă al răscumpărării noastre. Căpetenia oștirii Domnului Și-a pierdut viața pe linia frontului în încleștarea cu dușmanul. Dar această pierdere este cel mai mare câștig fiindcă astfel a fost plătit prețul dezrobirii și despresurării noastre.

Pavel face o declarație șocantă când spune că și el a fost răstignit împreună cu Hristos. Virtual și noi am fost răstigniți împreună cu Hristos, ca să putem trăi o viață nouă. Botezul nostru prefigurează înhumarea și învierea împreună cu Hristos.

În drumul spre destinația noastră eternă, Calvarul este locul inevitabil, punctul strategic major unde se despart apele, cele care curg spre viața veacului ce va să vie de cele care se scurg în neființă și pierdere veșnică. Contemplând acest loc, viața noastră capătă adevărata consistență și valoare. Acolo a fost cântărită valoarea omenirii întregi și valoarea fiecărui individ în parte, valoarea ta și a mea.Cum vom sta noi nepăsători față de o mântuire atât de mare?

Doamne, când contemplu Calvarul Tău, inima mea se umple de lumină și înțelegere. Să fii slăvit pentru dragostea cu care Te-ai jertfit și pentru mine. Amin!

 

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor