SACERDOȚIU

Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un MarePreot care S-a așezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri.
Evrei 8:1

Ceea ce reprezintă caracteristica principală a preoției este rolul acesteia de a intermedia relația dintre om și Dumnezeu. Această poziție conferă preotului demnitate, autoritate și respect. Dar atunci când preotul este chiar Dumnezeu lucrurile fac un salt calitativ sublim.

Dacă la oameni ajungerea la cei cu răspundere este guvernată de protocoale greoaie și formalități pe măsura poziției acestora în societate, la Marele nostru Preot procedura este simplă: ne îndreptăm mintea spre El și conexiunea se stabilește instantaneu, în timp real. Nu este nevoie să ne formulăm doleanțele și solicitările în scris și în prealabil. Putem vorbi în gând. El recepționează foarte bine mai ales mesajele involuntare care izvorăsc din statutul nostru de oameni neajutorați.

Principala funcție a sacerdoțiului divin este ispășirea păcatelor. Dacă Îi cerem Marelui nostru Preot în mod adecvat absolvirea de vina păcatelor noastre, El dispune nu doar de formula făcătoare de minuni a iertării, ci și de mijloacele eficiente de a ne face curați de o asemenea calitate a purității sufletului încât exigența Sa divină nu mai găsește nimic necurat în noi. Este ca și când nu am fi păcătuit niciodată. Când Dumnezeu uită ceva nu o să ne mai reproșeze niciodată ceea ce a iertat.

Singurul risc este să întrerupem lanțul trofic al salvării. Avem nevoie permanentă de iertare și ispășire întrucât suntem dependenți de El ca mlădița de butuc. Rugăciunea vameșului nu a fost rostită o singură dată cu efect permanent. A doua zi, el a trebuit să se roage din nou: „Ai milă de mine, păcătosul!” Și tot așa până la sfârșitul vieți sale, dacă dorea să intre și să rămână în Împărăție.

Doamne, preoția Ta este singura mea speranță de iertare a păcatelor și de ispășire pentru ele, de aceea vin și rămân înaintea Ta cu păcatele mele până mă vei elibera deplin de vina lor și de efectele pe care le-au produs asupra mea și asupra celor din jur. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor