LACUNĂ

Când a auzit Isus aceste vorbe, i-a zis: „Îți mai lipsește un lucru: vinde tot ce ai, împarte la săraci și vei avea o comoară în ceruri. Apoi, vino și urmează-Mă.”
Luca 18:22

În tehnologia materialelor există o problemă foarte serioasă cu impuritățile sau golurile din masa materialelor. Dacă acestea urmează să fie folosite în locuri strategice unde parametrii de rezistență trebuie să fie foarte performanți, atunci materialele trebuie testate foarte exigent. Au fost puse la punct tehnologii care fac posibil acest lucru.

În domeniul spiritual, lacunele sunt la fel de nedorite și de riscante ca și în lumea materialelor. Tânărul bogat avea o lacună. El nu o putea identifica, dar viața sa era lipsită de frumusețea și strălucirea pe care ar fi trebuit să le aibă. În această situație merge să-L consulte pe Cel de la care aștepta să știe mai bine. Până aici este pe drumul cel bun, dar aici încep dificultățile.

Diagnosticul vine fulgerător: „Ai o lacună în viața ta spirituală. Nu-ți spun care este, dar îți spun cum trebuie să procedezi. Deși ești văzut de către alții și tu însuți te consideri om spiritual, TU NU EȘTI ceea ce crezi despre tine și faci tot posibil să-i convingi și pe alții despre performanțele tale spirituale iluzorii. Uite ce este! Trebuie să te naști din nou. Același lucru i l-am spus și lui Nicodim. El a fost șocat și i-am dat timp să reflecteze asupra acestei chestiuni. Am speranța că este pe drumul bun, chiar dacă se mișcă încet. Pentru tine formula de succes este să-ți reformulezi viața, să te reinventezi. Și, pentru că cea actuală nu are rost să fie cârpită și peticită, cel mai bine este să o iei de la capăt. În domeniul business-ului, nu poți avea mulțumire sufletească din cauza fascinației pe care o ai pentru bani și acumularea de bunuri. Salvarea pentru tine este să înveți să devii dependent de Dumnezeu, și nu de lumea materială. Numai atunci depresia ta va lua sfârșit.”

Tânărul bogat a plecat cu lacuna lui cu tot, pentru că îi era mai prețioasă decât adrenalina schimbării de care avea în mod acut nevoie. Laodiceeanul este în mod perfect tânărul bogat din Evanghelie. Iluzia binelui și a bunăstării sale se pretează perfect la terapia radicală a Martorului credincios. Spiritualitatea lacunară produce somnolența și lentoarea reproșate de Cel care este Amin.

Doamne, ca și tânărul bogat, ca laodiceean ce sunt, am nevoie de schimbarea radicală recomandată de Tine. Lucrează și astăzi această schimbare în mine. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor