GAMĂ

Cele douăsprezece porți erau douăsprezece mărgăritare. Fiecare poartă era dintr-un singur mărgăritar. Ulița cetății era de aur curat, ca sticla străvezie.
Apocalipsa 21:21

Gamă completă: douăsprezece temelii din douăsprezece nestemate, douăsprezece porți din tot atâtea mărgăritare și aur de o puritate nemaiîntâlnită, totul de o calitate excepțională, fără cusur. Aceasta este o parte dintr-un tablou profetic care descrie reședința sublimă și veșnică a celor răscumpărați de pe pământ.

Gama este o colecție marcată de varietate, echilibru și unitate. În acest tablou sunt descrise materiale, dar în sfânta cetate cei mai importanți sunt locuitorii ei. Ce ar însemna Noul Ierusalim gol? Deocamdată este doar pregătit și așteaptă locatarii care vor veni curând, adică vor fi aduși. Iar locuitorii Noului Ierusalim vor constitui și ei o gamă completă de tipologii umane: douăsprezece seminții.

Nu știm prea bine criteriile de distincție între cele douăsprezece seminții. Cele din vechime ale lui Israel se disting după ancestru. Fiecare dintre fii lui Iacov au transmis numele urmașilor săi. Cât despre douăsprezece seminții din Apocalipsa 7nu mai poate fi vorba despre filiația Vechiului Testament. Sigur, putem face o serie de presupuneri despre modalitatea folosită de Dumnezeu pentru a delimita specificul fiecărei seminții de mântuiți, dar să rămânem modești și să nu avem o imaginație prea bogată despre lucrurile care sunt destul de greu de comentat și explicat. Să ne facă Domnul parte de moștenirea sfinților în lumină și ne vom tot minuna o veșnicie de aspectele pline de semnificație ale realităților veșnice.

Doamne, în gama de seminții a lui Dumnezeu ai loc și pentru mine. Nu prefer una sau alta dintre ele. Fă cum știi Tu. Eu Te preamăresc. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor