FACULTĂȚI

Oamenii au ieșit să vadă cele întâmplate. … Au găsit pe omul din care ieșiseră dracii șezând la picioarele lui Isus, îmbrăcat și în toate mințile; și i-a apucat frica.
Luca 8:35

Ceva este foarte ciudat în această descriere. Câtă vreme omul era smintit și într-o condiție fizică jalnică oamenii se fereau de el, dar considerau acest lucru o normalitate. Se obișnuiseră așa de bine cu răul încât nu mai deranja pe nimeni demonismul evident. Acum, când omul era în toate facultățile, i-a apucat frica. Ar fi fost normal să se bucure, dar oamenii erau cuprinși de o frică misterioasă. Probabil că duhurile rele lucrau acum prin cei care se considerau normali. Este adevărat că se aciuiaseră în bieții porci, dar acum că porcii nu mai erau, spiritele tot trebuiau să facă ceva.

Suntem în toate facultățile mintale doar la picioarele lui Isus. Avem ținuta cea mai potrivită doar la picioarele lui Isus. Pe unii îi apucă frica la picioarele lui Isus și mă întreb dacă aceștia sunt în toate facultățile?

Starea de normalitate autentică este să avem o relație de calitate cu Hristos, o relație în care El ține la distanță legiunea îngerilor răi. Atitudinea fostului psihopat la picioarele lui Isus sugerează supunere, ascultare, colaborare, smerenie, dedicare, predare. Alienarea vine atunci când cineva se sperie de prezența lui Isus. De fapt, spiritele rele se sperie de prezența lui Isus, iar dacă ele au acces la inima noastră, ne speriem și noi.

Maria fusese posedată și ea de vreo șapte demoni, dar așezându-se la picioarele lui Isus și-a ales partea cea bună care nu i se va lua. Marta nu era rea, dar avea ceva, altceva mai important de făcut și nu era prea bine. Timpul petrecut la picioarele Sale este cel mai eficient exercițiu de dezvoltare a tuturor facultăților.

Doamne, rămân și astăzi la picioarele Tale, pentru a fi adus la normalitatea pe care o aduci numai Tu în viața mea. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video