PACIFIC

Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu!
Matei 5:9

„Pacifism, pacific” vin de la „pace”, iar împăciuitorii sunt cei pașnici, liniștiți, care caută împăcarea mai mult decât dreptatea sau răzbunarea. Fericirea celor aducători de pace este o pace îndoită. Ea are mai întâi o funcție reflexă și apoi una activă. Pacea vine mai întâi în inima împăciuitorului și apoi se revarsă asupra celor din jur. Prin această funcție,împăciuitorul se apropie de idealul lui Dumnezeu pentru lumea pe care El vrea să o împace cu Sine. Apostolul Pavel este conștient de misiunea împăcării pe care Evanghelia o are și slujitorii lui Dumnezeu o aduc la îndeplinire.

Personalitatea împăciuitoare nu trebuie să fie neapărat pusă în legătură doar cu profilul de personalitate tipic flegmatică prin care cineva este setat de la naștere pentru a căuta minima rezistență și cele mai bune rezultate cu cel mai mic consum de resurse și energie. Acest specific îl face pe împăciuitor foarte bun negociator și mediator. Împăciuitorul neînzestrat cu harul pacifismului se poate renaște din propria cenușă. Puterea Duhului poate face chiar mai mult decât pot să facă legile eredității. În ochii lui Dumnezeu este mult mai prețios un împăciuitor renăscut decât unul înnăscut. Puterea harului se vede mult mai bine în viața celui transformat prin har.

Minunea se poate produce în viața oricui alege acest lucru. Când Îi predăm lui Dumnezeu viața noastră așa cum este, Îi oferim ocazia să facă din ea o reflectare a caracterului Său în care Se va oglindi cu multă plăcere. Noi putem face să strălucească lumina slavei Lui pe fața lui Isus. El Însuși ne-a promis, la plecare, că ne lasă pacea Sa în felul Său specific, diferit de al lumii. Este nevoie să o cultivăm spre binele nostru, spre slava Sa și spre binecuvântarea celor din jur.

Doamne, pacea pe care o pronunț adesea ca salut este de cele mai multe ori fără acoperire adevărată. Numai de la Tine pot obține adevărata pace cu care să îi pot saluta și pe ceilalți în mod autentic. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor