CALAPOD

Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;el să stăpânească…peste tot pământul…Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său.
Geneza 1:26,27

Calapodul este o piesă de lemn care servește la modelarea încălțămintei sau a căciulilor. Materialul, de obicei pielea pregătită în prealabil, este aplicată peste calapod și apoi cusută pentru a păstra forma impusă de calapod. Atunci când obiectul confecționat după calapod are tendința de a-și pierde forma sau de a se deforma, i se aplică din nou calapodul pentru a-și recăpăta forma inițială standard.

În crearea omului, Dumnezeu a folosit propriul Său model, pentru a realiza capodopera creației Sale. Argila pământului a fost apăsată de mâna divină și determinată să ia forma Modelului. În momentul în care Creatorul a suflat viața în prototipul speței umane, omul a început să se miște și să se comporte la fel ca modelul după care a fost creat.

Nu a trecut mult și produsul Creatorului a început să-și piardă calitățile inițiale. Nu era un defect de fabricație, ci acțiunea corozivă a mediului invadat de păcat, din cauza ușii de siguranță pe care omul a deschis-o cu bunăștiință.

Lucrurile nu pot rămâne în derivă, așa că Dumnezeu ne aplică din nou calapodul Său pentru a ne aduce la forma și performanțele de la început. Operațiunea poate avea loc numai cu acordul nostru. Tehnologia este complicată și migăloasă, eventual dureroasă și neconfortabilă, dar merită efortul. „Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului” (2 Corinteni 3:18).

 Doamne, fă-mi și mie o verificare după calapodul Tău și retușează tot ce nu corespunde. Îți mulțumesc. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor