IAMA

Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu, care răcnește și caută pe cine să înghită.
1 Petru 5:8

Este foarte impresionantă această descriere a apostolului Petru cu privire la marea luptă în care suntem implicați fie că vrem, fie că nu vrem. Din imaginea prezentată rezultă că Satana este foarte puternic, dar nu-și poate folosi puterea să se repeadă în poporul lui Dumnezeu pentru a omorî, a răni și a distruge (a da iama) și atunci se mulțumește să dea târcoale și așteaptă ocazia când ar putea să facă rău cuiva. Deși descrierea este eclectică, ne putem da seama că există o protecție foarte eficientă în jurul celor credincioși pe care Satana nu o poate eluda.

Un alt detaliu semnificativ al acestei imagini este despre natura hulpavă și feroce cu care Satana își tratează victimele. Ceea ce poate să apuce în raidurile sale fatale, Satana nu mai are răbdare să devoreze, măcar că și această plăcere demonică îl caracterizează, el înghite pe nemestecate. Foamea lui Satana este așa de mare în a pierde sufletele celor fără protecție încât înfulecă nerăbdător să-i încapă cât mai multă pradă în burtă.

„Dacă n-ar fi fost Domnul de partea noastră, s-o spună Israel acum” (Psalmii 124). Înseamnă că ceea ce asigură protecția rămășiței este puterea lui Dumnezeu, care formează o întăritură împrejurul sfinților lui Dumnezeu. Cei protejați astfel se află în siguranță atâta vreme cât pot să aprecieze protecția Providenței. Când cineva alege să părăsească îngrăditura apărătoare riscă să fie înghițit în câteva momente și gata. În practică însă, protecția harului divin face o extensie pentru cel rătăcitor pentru a-i da posibilitatea de răzgândire și întoarcere. Ești în protecția de fond a lui Dumnezeu și beneficiezi de o prelungire a ei plină de îndurare din partea lui Dumnezeu. Folosește ocazia pentru a nu fi luat prin surprindere când dă Satana iama.

Doamne, numai protecția Ta mă poate ține în siguranță în fața răutății aprige a celui rău. Îmi pun toată speranța în Tine. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor