GALANTON

Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea.
Efeseni 5:25

Galanton este un bărbat care știe să se poarte foarte curtenitor cu femeile din jurul său. Sigur că viața de zi cu zi este destul de complexă pentru a aduce o sumedenie de încurcături atât celor bădărani, cât și celor galantoni. Este suficient ca cineva să înțeleagă greșit un gest, un cuvânt sau o faptă și necazul este gata făcut.

În cazul prezentat de Pavel efesenilor, vorbind despre comportamentul bărbaților creștini față de soțiile lor, apostolul face referire la un Model mai important și mai valoros decât oricare fotomodel bărbătesc din toate veacurile până la noi.

Hristos S-a coborât de la tronul Tatălui și S-a dezbrăcat de slava cerească, pentru a căuta o logodnică pe care s-o prezinte Tatălui pentru nuntă. A găsit o femeie ușoară plină de datorii, patimi și complicații, bolnavă de toate bolile și rea din toate punctele de vedere. A încercat să-i atragă atenția și curiozitatea, iar ea a început să înțeleagă miza care îi era pusă la dispoziție. Nenorocită, săracă, oarbă și goală, ea a intrat în cea mai cruntă depresie. Dar când a fost interesată să-L cunoască mai bine pe misteriosul Bărbat și I-a deschis ușa alcovului, a făcut descoperirea vieții ei. El îi propunea să-I fie soție. Dar cum se va face lucrul acesta, se întreba ea.

El a fost dispus să-și dea viața pentru ea ca s-o elibereze din toate situațiile penibile în care se afla. Și atunci, minune mare! O femeie învelită în soare, cu douăsprezece stele rotindu-se în chip de cunună, este așteptată să intre la braț cu galantonul ei Mire la nunta galaxiilor. Fiecare dintre cititori este invitat, așteptat și echipat pentru petrecerea divină.

 Doamne, modelul Tău de comportament față de biserica Ta este sublim și inegalabil, dar măcar atât cât pot și eu, împrumută-mi dragostea Ta și gesturile Tale. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor