ECHIPĂ

Barnaba și Saul, trimiși de Duhul Sfânt, s-au coborât la Seleucia și de acolo au plecat cu corabia la Cipru.
Faptele 13:4

Iată un model ideal de echipă eficientă, un adevărat comando al Evangheliei. Am împrumutat termenul din domeniul militar, pentru că acesta ilustrează cel mai bine cum funcționează o echipă de mare randament. Un comando este atât de bine pregătit și echipat încât reușește să îndeplinească cele mai grele și riscante misiuni de luptă. Cel mai important secret al unei asemenea grupe de acțiune este modul în care sunt acoperite funcțiile de bază sau rolurile și cum reușesc să comunice membriîntre ei.

Barnaba, Pavel și Duhul Sfânt constituie un comando supereficient împotriva împărăției întunericului. Barnaba creează mediul în care fiecare participant poate da ce are mai bun. Pavel se simte în largul lui să conceapă cele mai curajoase acțiuni și găsește cele mai ingenioase și productive soluții. Cuplul de misionari ar eșua repede fără Cel de-al treilea Membru. Duhul Sfânt asigură conducerea superioară. El dispune de TOATE informațiile de care depinde succesul echipei. El poate influența nu numai performanțele grupului de acțiune, ci și condițiile generale, chiar și atitudinile și orientarea adversarilor. El lucrează de ambele părți ale frontului. Este explicabil de ce în scurt timp Evanghelia a ajuns până la marginea lumii cunoscute.

Această echipă se poate forma și astăzi. Oameni dispuși și disponibili, gata să fie modelați de Mentorul divin, sunt apoi mobilizați în cea mai frumoasă misiune a adevărului și bucuriei mântuirii.

Doamne, pune-mă lângă oamenii care au nevoie de mine și lângă cei de care am eu nevoie, dar mai presus de toate fii Partener cu noi. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor