OASTE

„Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”… Domnula deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai și de care de foc împrejurul lui Elisei.
2 Regi 6:16,17

Elisei și slujitorul său sunt martori la împresurarea Samariei de către sirieni, iar când slujitorul s-a sculat dimineața, iată că împrejurimile erau pline de armată și echipament de război. Aparent nu era nicio scăpare pentru locuitorii capitalei și implicit pentru profet și slujitorul său. Dar în realitate, lucrurile nu erau atât de rele. Doar că slujitorul nu vedea toate „detaliile” realității. Zona nu era înțesată numai de trupele siriene. La rândul lor, sirienii erau încercuiți de oastea cerului, fără ca ei să știe acest lucru. Liniștea sufletească și siguranța împlinirii misiunii sale profetice erau izvorâte din viziunea pe care numai el singur o putea vedea. La cerere, și slujitorul său a beneficiat de această modalitate de a vedea lucrurile.

Când citim că a treia parte dintre îngerii cerului au fost eliminați din motive de revoltă, nu suntem foarte liniștiți înțelegând că legiunile răului dispun de efective impresionante. Dacă ne concentrăm asupra forțelor răului, avem motive serioase să fim disperați și înfricoșați, dar aceasta nu este singura posibilitate de care dispunem. Dacă deschidem ochii credinței, vom constata că Satana este un vrăjmaș înfrânt, iar superioritatea numerică și calitativă a oștirii îngerilor este confortabil mai mare și mai bună.

Legiunile de demoni pot face o mulțime de lucruri rele, dar carele de biruință ale lui Dumnezeu sunt mai iuți și mai bine protejate de săgețile arzătoare ale celui rău. Alături de armura spirituală pe care suntem încurajați să o purtăm permanent, oastea cerească este de partea noastră. Sesizarea acestei realități ne dă siguranță în misiune și liniște sufletească în încercări.Din acest motiv nu ar trebui să ne sperie nici iezuiții strecurați în biserică, nici organizațiile secrete care ar putea interacționa cu afacerile conducerii bisericii și ale societății, nici de planurile secrete ale Vaticanului sau ale oligarhiei financiare ale lumii ori de programul de reducere a populației globului. Cei care sunt cu noi sunt mai mulți și mai buni decât cei care sunt cu ei, nu-i așa?

Doamne, oștirile Tale sunt pregătite să îmi asigure apărarea, de aceea în mâna Ta îmi așez viața. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor