LABILITATE

Un astfel de om să nu se aștepte să primească ceva de la Domnul, căci este un om nehotărât și nestatornic în toate căile sale.
Iacov 1:7,8

Dumnezeu nu așteaptă de la noi să purtăm în spate întreaga greutate a globului pământesc. Poate că nici Atlas nu a fost capabil de așa ceva. Dar un minimum de tărie de caracter se impune pentru a valorifica asistență divină primită. Aici nu discutăm despre îndreptățirea prin fapte sau despre nevoia și producerea de merite prin care să ne putem recomanda să fim mântuiți. Singura noastră recomandare pentru a fi ajutați de Dumnezeu este neajutorarea noastră.

Și totuși, Iacov spune că cel care cere ceva de la Dumnezeu, dar nu crede că El poate asculta rugăciunea sa, nu trebuie să se aștepte să primească ceva de la Dumnezeu. Fără credință este cu neputință să fim plăcuți înaintea lui Dumnezeu.

Labilitatea este un obstacol foarte serios în calea vieții spirituale de calitate. Persoana labilă este imprevizibilă, nehotărâtă și schimbătoare. Nimeni nu poate conta pe vreo promisiune pe care persoana labilă o face sau pe vreo decizie pe care o ia. În spatele acestui comportament poate sta o suferință sau vreo tulburare mintală sau emoțională, dar dincolo de aceasta rămâne un spațiu de responsabilitate personală suficient de mare încât să ne gândim serios dacă trebuie să abandonăm lupta cu noi înșine sau să ne împotrivim păcatului și slăbiciunilor până la sânge, în lupta spirituală pe care o avem de dus (vezi Evrei 12:4).

Pavel ne spune că școala disciplinei personale este aspră și epuizantă, dar rămâne singura modalitate de a ne raporta la propriile noastre limite și tare pe care trebuie să le punem la pământ mai înainte ca ele să ne doboare. În această confruntare nu suntem lăsați să ne zbatem singuri în puterile și slăbiciunile noastre. Harul divin este îndestulător ca să ne conducă să fim mai mult decât biruitori și să putem face totul în Hristos care ne întărește.

Doamne, fă-mă harnic și stabil în ducerea luptelor mele sufletești spre slava Ta și bucuria mea și a celor din jur. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor