EBRIETATE

Pentru că toate neamurile au băut din vinul mâniei curviei ei și împărații pământului au curvit cu ea.
Apocalipsa 18:3

Acest crâmpei de imagine profetică ne ajută să înțelegem starea de fond a lumii contemporane. Combinația de învățături și practici promovate de Babilon, acordată în acest context la genul feminin pentru a permite aplicația desfrâului spiritual, are un efect halucinogen asupra maselor de oameni aflate sub imperiul și în umbra apostaziei generalizate. În acest mediu instabil și vulnerabil, orice curiozitate, știre sau idee prinde imediat rădăcină și câștigă susținători zeloși și activi în a o promova și a o distribui mai departe la cât maimulți, la toți dacă se poate. Acesta este motivul pentru care lipsa de discernământ este la modă.

Ebrietatea produsă de vinul Babilonului induce o stare de euforie asemănătoare celei cauzată de consumul de alcool. Este foarte interesant că dicționarele au grijă să specifice că numai consumul exagerat duce la beție, dar orice om de bună credință poate înțelege că licoarea bahică produce efecte negative chiar și în cantități acceptate social ca fiind rezonabile. Autorii dicționarelor se tem ca nu cumva să se înțeleagă că integrarea consumului de alcool în manifestările sociale să nu fie considerată dăunătoare sau inacceptabilă. Ori, exact despre acest lucru este vorba. Autoritățile care asigură ordinea publică știu care este efectul alcoolului pe stadioane și în sălile de spectacole și este de înțeles de ce consumul de alcool, chiar și în cantități modeste, este interzis în asemenea locuri.

Vinul ia mintea omului. Percepția, reflexele și judecata suferă o denaturare suficientă pentru a determina un comportament neadecvat, riscant și antisocial. Din punct de vedere spiritual, băutura de casă a Babilonului are aceleași efecte. Nu numai că realitatea este văzută în mod distorsionat, dar însăși încercarea de a face lumină în acest domeniu stârnește împotrivire și mânie. Purtătorii de lumină pot deveni lesne victime ale sistemului în stare de ebrietate politică, morală sau culturală. Abstinența este net superioară consumului controlat de vin limpezit în poloboacele Babilonului escatologic.

Doamne, dă-mi și astăzi voința și determinarea de a mă păstra curat de amețeala care mă înconjoară. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor