ALGORITM

Înconjurați cetatea voi, toți bărbații de război, dând ocol cetății o dată. Așa să faceți șase zile.
Iosua 6:3

Algoritmul are un anumit sens al devenirii sale. El vine de la cineva care știe, la cineva care nu are nevoie să știe prea multe, dar care poate rezolva probleme grele dacă aplică algoritmul în mod corespunzător.

Iosua nu știe prea bine cum poate fi cucerită o cetate închisă și întărită de teama lui Israel. El nu are nici experiența purtării războiului, nici prea multă tehnică de luptă, dar are un Dumnezeu care știe totul, știe orice este necesar pentru reușită și are și mijloacele necesare atingerii scopului.

Un tur în jurul cetăți este un lucru simplu de făcut, chiar dacă Iosua nu știa prea bine la ce poate servi acest demers. Aparent, înconjurul Ierihonului cu chivotul înconjurat de preoți nu poate avea un efect amenințător asupra locuitorilor adăpostiți în spatele zidurilor solide, dar faptul că acesta este algoritmulstabilit de Dumnezeu îi dă curaj și încredere lui Iosua și stârnește un sentiment ciudat în sufletul apărătorilor cetății condamnate.

Algoritmul cuceririi Ierihonului este mai degrabă un mecanism al ascultării decât un procedeu secret de surpare a zidurilor întărite. Luarea cetății era lucrarea lui Dumnezeu, dar oamenii aveau un algoritm de îndeplinit întocmai, pentru a intra în posesia făgăduinței țării promise.

Curios că după ce zidurile au fost clătinate sever și s-au creat breșe serioase în sistemul de fortificații, fiecare combatant trebuia să înainteze și să ia în stăpânire porțiunea de teren din fața sa. Lucrarea lui Dumnezeu adusă la îndeplinire în mod magistral, natural și tainic, nu îl scutește pe beneficiar de efort, riscuri și responsabilități.

Algoritmul mântuirii este simplu și accesibil pentru toți candidații la Împărăție. Dumnezeu ne cheamă. Noi răspundem. El ne convinge de păcat. Noi ne pocăim. El ne iartă. Noi ne consacrăm. El ne folosește spre slava Sa, iar noi creștem și viața noastră devine sfântă. El ne promite viața veșnică și noi o primim prin credință. Însăși credința este un titlu de proprietate asupra bunurilor promise.

Doamne, algoritmul Tău pentru mine este simplu și ușor de înțeles, nu trebuie decât să fie aplicat și va fi bine. Rămân în Tine și să rămână în mine cuvintele Tale. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor