ALB

Oștile din cer Îl urmau călare pe cai albi, îmbrăcate cu in subțire, alb și curat.
Apocalipsa 19:14

Caii albi și veșmintele albe constituie un simbol al purității, sfințeniei și nevinovăției oștilor cerești aflate într-o procesiune fără precedent: revenirea în slavă a Fiului lui Dumnezeu cu toate numele Lui de slavă și demnitate cerească. Albul este culoarea cea mai des folosită pentru a defini tot ce este pozitiv, curat și absolut. Tronul de domnie al lui Dumnezeu este alb, Mielul lui Dumnezeu este alb, hainele Martorului Credincios sunt albe, părul capului Său este alb, sfinții mântuiți sunt îmbrăcați în haine albe, norul slavei format din îngerii cerului este alb, totul este alb curat, imaculat.

Cât despre albul veșmintelor neprihănirii celor salvați stă scris că el este obținut, în mod responsabil, conștient și conștiincios de către posesori, prin sângele Mielului. „Aceștia vin din necazul cel mare; ei și-au spălat hainele și le-au albit în sângele Mielului” (Apocalipsa 7:14). Aici avem de-a face cu un simbolism puternic și avansat. Spălarea hainelor în sângele Mielului este metafora obținerii neprihănirii prin credință. Multă vreme, așteptătorii revenirii interpretau credința lui Hristos ca fiind setul de convingeri și practici ale lui Hristos când a fost pe pământ, deci fapte, cuvinte, atitudinii corecte în raport cu adevărul. A venit mai multă lumină la Minneapolis, în 1888, când credința lui Isus a primit noi semnificații, și anume credința și încrederea că meritele Lui sunt luate în luate în calcul înaintea lui Dumnezeu în dreptul nostru, astfel noi suntem considerați curați din punct de vedere moral ca și când nu am fi păcătuit niciodată.

Spălarea veșmintelor este un act de încredere necondiționată în meritele sacrificiului Mântuitorului în favoarea neprihănirii pe care El ne-o atribuie, fără niciun fel de merit din partea noastră. Ascultarea este ceea ce urmează și nu este condiția atribuirii nevinovăției Sale. Astăzi mai este loc în rândul celor ce se pregătesc pentru ceasul slavei și care sunt sincer și serios interesați de albul hainelor lor spirituale. Vino!

Doamne, am nevoie de hainele albe pe care le oferi oricui vrea să le cumpere de la Tine. Nu am cu ce plăti, dar mă ofer să Îți aparțin pentru totdeauna. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor