ALĂUTE

Și am văzut ca o mare de sticlă amestecată cu foc, și pe marea de sticlă, cu alăutele lui Dumnezeu în mână, stăteau biruitorii fiarei, ai icoanei ei și ai numărului numelui ei.
Apocalipsa 15:2

Cuvântul „alăută”, sau una dintre formele derivate din aceeași rădăcină, se află în aproape toate limbile europene vechi sau noi, ceea ce înseamnă că alăuta este una dintre cele mai vechi instrumente de cântat. În principal, alăuta este formată din un număr de corzi, două până la cinci, întinse și acordate peste o cutie de rezonanță din lemn. Fabricarea și folosirea alăutei sau a descendentelor ei, constituie o artă care merge până la miracol. Cele mai valoroase exemplare rămân cele meșterite de creatorii din Cremona, Lombardia, Italia: Guarneri și Stradivari, în urmă cu mai bine de patru sute de ani. Viorile lui Stradivari, de exemplu, (se mai păstrează șase sute de exemplare din cele o mie o sută) costă de cinci sute de ori greutatea lor în aur. Impresionant! Nu?

Alăutele lui Dumnezeu, cu siguranță, depășesc valoarea și calitățile celor mai scumpe viori cremoneze. Biruitorii fiarei cântă cu alăutele lui Dumnezeu pe marea de cristal. Ce concert imaginat vreodată de oameni ar putea egala gala cosmică a acestor instrumente? Sensul acestui spectacol intergalactic este de asemenea imposibil de egalat. Cântarea lui Moise și a Mielului este imnul imnurilor de laudă, mulțumire și recunoștință, dar și de consacrare, dedicare și abandonare a umanului în lumina prezenței lui Dumnezeu. Alăutele lui Dumnezeu constituie vectorul prin care adorația închinătorilor salvați din marea tragedie omenească se îndreaptă către Dumnezeul Creator, Răscumpărător și Guvernator al întregii existențe.

Pentru alăutele lui Dumnezeu nu sunt necesari ani îndelungați de buchiseală a diverselor partituri. Calificarea vine pe cale supranaturală pentru cei care se califică pentru concertul celest. Calificarea este prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturiei personale. Mai sunt încă locuri în formație. Să ne grăbim să ne ocupăm locurile. Începe curând sărbătoarea.

Doamne, fă și din viața mea o alăută care să cânte în ansamblul orchestrei sfinților la marea sărbătoare și în veci de veci. Amin! 

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor