ALARMĂ

Sunați cu trâmbiță în Sion! Vestiți un post, chemați o adunare de sărbătoare.
Ioel 2:15

De când lumea, sunetul de trâmbiță este mijlocul de coordonare al vieții unui campus, cu precădere cu specific militar și nu numai. Când sună goarna, toată lumea știe ce are de făcut. În funcție de semnalul care se aude, oamenii știu că trebuie să se scoale, să se adune pe platou, să meargă la masă sau să se culce. Când sună semnalul de alarmă, tabăra se pregătește de apărare sau de atac.

Dumnezeu îi spune lui Ioel să sune alarma în tabăra sfinților lui Israel. Somnul necesar pentru odihnă s-a prelungit nesănătos de mult și trebuie făcut ceva pentru a ieși din marasmul aducător de moarte al păcatului. „Vestiți un post”, spune Dumnezeu. Stabiliți un program de adunări publice pline de viață și bucurie. Este foarte interesantă combinația de metode prescrisă aici. Postul este ocazie de smerire a sufletului, de întristare după voia lui Dumnezeu, de abstinență și reorientare a puterilor sufletului. Sărbătoarea este ocazia de exuberanță, debordare emoțională, entuziasm general și mobilizare și motivare colectivă. Postul produce pocăință, sărbătoarea aduce curaj și energie. Combinate cele două, postul și sărbătoarea, aduc poporul lui Dumnezeu într-o stare după voia Lui, capabil să-și împlinească misiunea în lume.

Alarma produce mobilizare, echipare, energizare și organizare pentru marea luptă. Combatanții credinței au nevoie să se pună în mișcare și să înainteze pentru a cuceri obiectivele spirituale stabilite de Dumnezeu. Vestirea Evangheliei în toată lumea este răspunsul bisericii la viziunea din Apocalipsa 14.

Postul și sărbătoarea sunt necesare împreună, pentru a face biserica să ajungă la marginile pământului, ducând lumii ultimul mesaj de har. Mii de suflete cu fețele strălucind de bucuria consacrării și călăuzirii divine se vor grăbi din loc în loc să ducă oamenilor adevărul iubirii mântuitoare (vezi EGW,  Scrieri timpurii, pag 141).  Așa spune și cunoscutul imn: „Auzi paznicii cum cheamă?/ În muntele cel sfânt dați larmă”.

Doamne, nu vreau să fiu nici alarmist fanatic, nici pacifist fără discernământ. Fă ca sunetul trâmbiței mele să dea sunetul potrivit cu voia Ta. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video