AGREABIL

Și Isus creștea în înțelepciune, în statură și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.
Luca 2:52

Copiii au o trăsătură naturală de nevinovăție și candoare care îi face plăcuți și agreabili. Dacă mai intervine și o educație din partea părinților și puțină bunăvoință din partea copiilor, atunci prezența unui copil devine repede un subiect de interes pentru cei din jur. Responsabilitatea copilului crește treptat din primii ani până la maturitate când gradul de responsabilitate este preluat cu totul. În toată această perioadă, responsabilitatea părinților și a copiilor este repartizată în mod dinamic, în raport cu vârsta și gradul de maturizare.

Comportamentul agreabil al lui Isus se datorează, în mare măsură, felului în care mama Sa a știut să-L formeze și în mare parteși a lui Isus Însuși, care era doritor să facă bine și frumos ceea ce depindea de El. Când Luca descrie aspectul fizic și comportamentul Copilului Isus, i se aduclaudă, în egală măsură, mamei și tatălui, precum și Copilului sfânt. Familia întreagă este onorată de modul agreabil în care Isus Se raporta la cei din jur. În acest sens, harul care era peste El se poate traduce prin politețea și bunătatea emanate de Isus încă din cele mai timpurii stadii ale vieții Sale pe pământ.

Dacă a existat vreodată un copil perfect, acesta a fost Copilul Mariei. Misterul Ființei Sale nu ne aparține în întregime și poate nu ne va aparține niciodată, deoarece ține de esența lui Dumnezeu la care noi avem acces limitat. Cu cât avansăm în cunoașterea Lui, cu atât sufletul nostru se umple de uimire și admirație. Acestea se transformă curând în adorație și închinare. Când Dumnezeu privește la viața noastră, Îi place Lui să Se oglindească în viața și comportamentul nostru, care ar trebui să fie agreabil ca al Lui. Privind cu fața descoperită slava Sa, suntem schimbați și noi din slavă în slavă, prin Duhul Lui. Chiar și atunci când devenim părinți, nu ne pierdem calitatea de copii ai Tatălui ceresc pe care suntem chemați să-L onorăm printr-o purtare atentă și agreabilă în mijlocul oamenilor pe care trebuie să-i slujim.

Doamne, admir frumusețea caracterului Tău în toate momentele dezvoltării Tale ca Fiu al Mariei și Fiu al lui Dumnezeu. Reflectă și în viața mea această frumusețe. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor