AGLOMERAȚIE

Isus a poruncit ucenicilor să-I țină la îndemână o corăbioară, ca să nu fie îmbulzit de norod.
Marcu 3:9

Popularitatea nu este neapărat un lucru bun întotdeauna. Peste un anumit număr de participanți, comunicarea începe să devină greoaie. Aglomerația trebuie ținută sub control, dacă se dorește o întâlnire de calitate. Mijloacele vor fi la îndemâna celui care privește în jur cu atenție.

La malul mării se înghesuiau oameni de pretutindeni de la zeci de kilometri distanță, ca să Îl asculte pe Isus. Din cauza aglomerației, El nu-și putea desfășura programul în modul cel mai eficient, așa că a cerut ucenicilor să-I pună la dispoziție o ambarcațiune ușoară pentru a stăvili aglomerația și a Se putea adresa cât mai bine oamenilor care Îl căutau.

Am putea formula metoda în următoarele cuvinte: „Trebuie să te distanțezi de oameni, pentru a putea fi mai aproape de ei.” Distanțarea este necesară pentru a putea face un triaj atent al urgențelor. Apoi se poate interveni în funcție de o listă de priorități. Distanțarea este necesară pentru a elimina cazurile nespecifice și care ar duce la pierderea de timp prețios cu discuții nenecesare sau nepotrivite pentru momentul respectiv. Distanțarea ajută la menținerea unei imagini de ansamblu, pentru a nu pierde din vedere esențialul.

Aglomerația duce la oboseală înainte de termen și la stres suplimentar, și totuși traficul este important atunci când vrei să faci o selecție și numărul subiecților care te interesează este destul de mic în procente față de cei care se foiesc prin prejmă. Totuși, aglomerația împiedică comunicarea lucrurilor importante. Oricât ar părea de ciudat, publicitatea cea mai bună nu se poate face în mari aglomerări de oameni, ci mult mai bine în relațiile mai strânse cu un număr mai mic de participanți. De aceea preferăm noaptea lui Nicodim cu Isus în locul zilelor de aglomerație ale lucrării Sale.Dar să nu uităm: dacă în aglomerație cineva se atinge de El cu credință, acest detaliu nu-I scapă și va fi folosit cum se cuvine.

Doamne, în aglomerație există riscul să nu pot fi atât de util precum ar trebui, de aceea învață-mă metoda Ta de a fi eficient în aglomerație. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video