AGILITATE

Acolo se aflau cei trei fii ai Țeruiei: Ioab, Abișai și Asael. Asael era iute de picioare, ca o căprioară de câmp.
2 Samuel 2:18

Continuăm meditația de ieri, luând în discuție performanțele sportive. Vom adăuga la cele zise ieri că forma fizică și intelectuală se mențin prin exercițiu și îngrijire. Uneori ar putea fi necesare decizii curajoase.

Am avut ocazia să cunosc viața de familie a unui cuplu de sportivi de performanță. El era antrenor, soția era alergătoare, iar copiii adolescenți erau educați în spiritul sportiv al părinților. Regimul alimentar era printre primele repere. Daniel și tovarășii lui știau foarte bine acest lucru. Fermitatea lor în ce privește alimentația le-a adus în foarte scurt timp atât satisfacția sub aspectul performanțelor personale, dar mai ales posibilitatea de a-și mărturisi convingerile. Era numai  normal că atunci când prietenii mei, despre care începusem să vă spun, au descoperit credința, au fost foarte bucuroși să-și unească viețile cu cei care fac din alimentație o problemă de conștiință.

Al doilea lucru pe care l-am observat la familia de sportivi era grija față de odihna prin somn. Aveau un adevărat ritual al somnului bun și odihnitor. Seara, foarte devreme, toată familia era în pat, cu toate măsurile de rigoare, ca nimic și nimeni să nu le deranjeze orele sfinte de odihnă și refacere prin somn. Când aveau loc probe sportive, erau luate chiar măsuri suplimentare pentru a fi bine odihniți în momentul concursului. Rezultatele erau pe măsură, deși oamenii spuneau că nu se considerau deosebit de dotați prin naștere, dar munca serioasă și riguroasă îi făceau să fie deosebiți și fericiți cu viața lor.

Fii Țeruiei se distingeau prin performanțele lor sportive. Îmi place să cred că nu erau nepăsători cu darul moștenit de la părinți. Conștienți de dotările lor, nu lipseau niciodată de la antrenamente și își controlau foarte bine toate obiceiurile de viață. David era mândru de agilitatea de care dădeau dovadă și i-a păstrat tot timpul în preajma sa. Dumnezeu va face la fel cu oricare dintre alergătorii săi de cursă lungă care vor trata cu seriozitate și consecvență rolul și misiunea încredințate de El.

Doamne, știu că nu-mi folosesc resursele la justa lor valoare, dar am speranța că odată cu iertarea Ta îmi vei da și motivația, și cea mai bună lumină în a-mi folosi resursele. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor