AFLUENȚĂ

Împreună cu Isus mergeau multe noroade.
Luca 14:25

În anumite momente ale lucrării Sale, Mântuitorului era însoțit de mari mulțimi de oameni. Era o afluență însemnată de participanți. Alteori, afluența era scăzută. Uneori, participarea prea numeroasă putea să dăuneze bunului mers al lucrării complexe a Învățătorului. El lua uneori măsuri de a calibra numărul participanților așezându-se în locuri greu accesibile, astfel încât numai persoanele foarte determinate să aibă acces. În mod cert, Mântuitorul Își administra afluența  ascultătorilor în mod corespunzător.

În lucrarea bisericii, afluența participanților la diverse întruniri și proiecte este o chestiune foarte importantă. Există proiecte făcute pentru o afluență mare de participanți           și există ocazii în care supraaglomerarea nu este de dorit și trebuie controlată. În cel de al doilea caz, se anunță numărul de locuri, iar atunci când acesta se atinge, înscrierea se suspendă. Astfel afluența nu poate să pună probleme deosebite organizatorilor.

În situația în care pregătirile vizează un număr cât mai mare de participanți, este necesară puțină publicitate sau un oricare alt program de popularizare a evenimentului. În ultima vreme, afluența  la un asemenea proiect  a devenit din ce în ce mai scăzută. În mod normal și dureros, lumea se află pe o pantă a secularizării, când lucrurile spirituale sau cel puțin cele religioase și, cu precădere, creștinismul se află la coada priorităților. În acest caz, afluența participării la întrunirile religioase este din ce în ce mai reținută.

Este momentul pentru biserică să-și adapteze strategiile la această realitate. Nevoile și căutările oamenilor trebuie să fie mai bine și mai serios studiate. În funcție de acestea ar trebui orientate ofertele de programe ale bisericii. În acest mod, afluența poate fi menținută în termeni rezonabili. Bineînțeles că popularitatea nu este criteriul cel mai important care trebuie avut în vedere, dar fără participanți, un program își pierde rațiunea de a fi. Dincolo de elementele care țin de psihologia maselor, Dumnezeu lucrează, iar noi Îi putem încredința totul în rugăciune.

Doamne, nu doresc o afluență foarte mare. Mi-ar plăcea mai degrabă calitatea participanților alături de care mă adun la întâlnirile publice. Așez acest lucru în mâna Ta. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor