AER

Dumnezeu a zis: „Să fie o întindere între ape și ea să despartă apele de ape.
Geneza 1:6

Astfel a creat Dumnezeu atmosfera terestră care este un scut protector al vieții de pe pământ cum nicio invenție omenească nu o poate face. Aerul atmosferic ne ocrotește de obiectele cosmice de mici dimensiuni care ne-ar putea bombarda periculos din spațiu. În contact cu întinderea de aer din ce în ce mai dens, orice corp ceresc aflat în mișcare cu viteză cosmică se aprinde și se dezintegrează sau chiar explodează mai înainte de a atinge solul.Stratul de ozon din atmosfera înaltă a pământului ne protejează de radiațiile cosmice care pot fi deosebit de agresive, dacă ar putea pătrunde până la noi.

În atmosfera terestră este posibil circuitul apei în natură, ciclu esențial pentru existența și întreținerea vieții pe pământ. Căldura care vine de la soare este păstrată și repartizată în mod favorabil pentru confortul și bunăstarea noastră ca locuitori ai planetei. În alte cuvinte, aerul este leagănul vieții pe pământ (împreună cu apa și lumina și încă vreo câteva mărunțișuri esențiale). Toate acestea demonstrează grija unui Dumnezeu înțelept și iubitor.

Foarte interesant, în limbile vechi același cuvânt folosit pentru aer, sau văzduh, este folosit și pentru duh, sau Duhul lui Dumnezeu. Datorită duhului de viață însuflat de Dumnezeu în om, avem viața ca ființe create de El. Datorită Duhului lui Dumnezeu este posibilă trezirea, nașterea și creșterea noastră spirituală în Împărăția lui Dumnezeu.

Aerul devine un factor esențial în ce privește sănătatea fizică. Suntem sfătuiți să învățăm cum să respirăm și să oferim organismului condițiile optime de viață și activitate. Bolile respiratorii ne pot afecta grav confortul și chiar viața, iar existența lor ne demonstrează odată în plus importanța esențială a aerului în viața și pentru viața noastră. Aerul poate deveni mediul preferat al virusurilor care sunt în stare să pună toată planeta pe jar.

Când Dumnezeu a dat pământul în primire lui Adam și Evei, omul a primit și aerul pe care să-l administreze și să-l ocrotească. Să luăm în serios, foarte în serios acest reper al responsabilității noastre față de lumea naturală pe care am primit-o în administrare și folosință, spre slava lui Dumnezeu.

Doamne, când respir în mod conștient aerul cu care m-ai înconjurat în mod abundent, fă-mă să îmi aduc aminte de atmosfera Ta de har care înconjoară sufletul meu. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor