ADORAȚIE

Căci a Ta este împărăția și puterea și slava în veci. Amin!
Matei 6:13

Adorația este starea sublimă a sufletului omenesc. Ea este o mirare profundă, o apreciere fără egal a frumuseții divine. Această uimire în fața sacrului, adorația, nu poate fi atribuită sau transferată altor receptori, cum ar fi persoana iubită, de exemplu. Adorația se atribuie numai lui Dumnezeu. Numai El o merită.

Fragmentul din rugăciunea Tatăl nostru, citat mai sus, descrie starea de adorație a închinătorilor aflați în prezența și în fața lui Dumnezeu, pe care îngerii Îl adoră permanent. Scena descrisă de Isaia în cartea sa, în prima parte a capitolului 6,prezintă atmosfera de adorație care există în cer, în jurul tronului lui Dumnezeu. Închinătorii de pe pământ se alătură heruvimilor cu aripile întinse, recunoscând măreția, puterea și slava lui Dumnezeu.

Când sufletul omenesc începe să perceapă prezența și slava lui Dumnezeu, toate lucrurile din jur primesc o nouă dimensiune. În mod deosebit, emoțiile sunt atinse de aripa influenței celeste. Trăirea emoțională a adorației este o experiență fără egal. Într-o asemenea situație, omul ar dori ca timpul să se oprească în loc, pentru că, de fapt, el se află la marginea nemărginirii, la hotar cu infinitul, la un pas de veșnicie, chiar în vecinătatea tinereții fără bătrânețe și a vieții fără de moarte.

În prezența lui Dumnezeu până și cuvintele și vorbirea se transformă. „Glorie”, „Aleluia”, „Slavă”, „Amin” sunt cuvinte sfinte pe care omul le spune numai despre Dumnezeu atunci când gândurile sale se îndreaptă spre El. Fiecare dintre aceste cuvinte devine o exclamație care nici nu are nevoie de o altă construcție gramaticală sau de predicat pentru a-și dezvălui sensul,frumusețea și ardoarea cu care sunt proclamate. Aici limbajul omenesc se apropie de modul în care cerurile spun slava lui Dumnezeu și natura vorbește despre Autorul ei. În adorație, întreaga creație se unește și vibrează la unison, recunoscând suveranitatea, dreptatea și autoritatea lui Dumnezeu peste tot ceea ce există sau ar putea exista.

Mie și ție momentele de adorație ne fac bine. Uneori nici nu avem nevoie de cuvinte pentru a exprima starea de sublim a sufletului copleșit de slava, puterea și Împărăția lui Dumnezeu.

Doamne, mirarea cu care privesc minunile Tale din lumea naturală și din sfera sufletului se transformă în adorație profundă pentru Tine. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video