ADJUDECARE

Tot Israelul a dat pe vremea lui Zorobabel și Neemia părțile cuvenite cântăreților și ușierilor, zi de zi; au dat leviților lucrurile sfințite, iar leviții au dat fiilor lui Aaron lucrurile sfințite cuvenite lor.
Neemia 12:47

Adjudecarea este un act juridic prin care se atribuie un lucru sau o valoare celui care se califică să îl primească și să beneficieze de el. În speță, este vorba despre susținerea personalului de la templu, pe vremea lui Ezra și Neemia și după aceea. Vremurile tulburi prin care a trecut poporul Israel, după robia asiriană și babiloniană, a dus la dezorganizarea serviciilor de la centrul de închinare de la Ierusalim. La întoarcerea din robia babiloniană, grație eliberării medo-persane, reconstruirea templului era numai normală. Dar acest lucru cerea și reorganizarea serviciilor sfinte. În consecință, erau necesari oameni dedicați acestei misiuni. Cântăreții, personalul de ordine și pază și apoi preoții trebuiau să fie întreținuți în mod corespunzător din diversele zecimi, daruri și taxe prevăzute de legislația levitică poruncită de Dumnezeu prin Moise.

Pentru că discutăm aici și despre zecime, care este adjudecată expres pentru susținerea lucrătorilor implicați în funcționarea normală a bisericii aflată în misiune, trebuie să spunem ceva pentru sufletul celor care se simt îndreptățiți să dispună de zecimea pe care ei au datoria să o returneze lui Dumnezeu. Pe deoparte, sunt posibile erori, sau greșeli, în administrarea corectă a fondurilor bisericii. Oricum, acestea sunt excepții rare și nu constituie o situație alarmantă. Sistemul financiar al bisericii este foarte bine pus la punct și serviciul de audit ajută la respectarea tuturor regulilor și a legislației în vigoare.

În general, biserica are oameni angajați care își împlinesc partea cu devotament și credincioșie, slujind după cea mai bună lumină pe care o au și nu ar fi normal ca aceștia să fie nevoiți să-și folosească timpul și energiile pentru a se autofinanța, din cauza insuficienței fondurilor.

Urmând modelul din pasajul biblic citat mai sus, eu îmi depun cu regularitate zecimea la trezoreria bisericii în care mă aflu. Ea este adjudecată unui scop în care cred. Poți și tu face la fel.

Doamne, odată cu zecimea și darurile mele primește întreaga mea ființă în lucrarea Ta. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video