ADEZIUNE

La ziuă, iudeii au uneltit și s-au legat cu blestem, că nu vor mânca și nici nu vor bea până nu vor omorî pe Pavel.
Faptele 23:12

Actul de aderare la o idee sau un proiect poate fi întărit adesea prin jurământ. În cazul relatat în Faptele 23:12, iudeii au folosit chiar blestemul, pentru a întări hotărârea lor de a-l omorî pe Pavel.

Adeziunea presupune o implicare emoțională foarte puternică. Anumite locuri istorice,cu un puternic impact emoțional privind istoria națională sau a bisericii, pot servi foarte bine acestui scop.

Este adevărat că proiectul iudeilor de a-l lichida pe Pavel nu este unul dintre cele mai lăudabile lucruri, dar am ales acest exemplu pentru a arăta că actul de adeziune merită mai întâi să fie bine cântărit și numai după aceea pecetluit cu o manifestare emoțională de atașament și fidelitate.

Armata israeliană de astăzi poate fi considerată una dintre cele mai eficiente forțe de ordine. Există un detaliu care merită să fie luat în considerare pentru a înțelege devotamentul ofițerilor și a militarilor evrei. Masada este un loc istoric, sacru, pentru poporul evreu. În timpul rezistenței evreilor față de represiunea romană, care a dus și la distrugerea templului de la Ierusalim, un comando de zeloși a apărat fortăreața până la ultimul om. Acest lucru imprimă locului o importanță aparte încărcată de emoție. Acesta este locul favorit în care militarii israelieni depun jurământul de credință față de patria lor atât de vitregită și amenințată.

Adeziunea noastră față de adevăr sau față de un proiect de misiune trebuie să aibă mai întâi o cenzură lucidă care să garanteze că merită devotamentul care urmează să fie declarat și consemnat în mod solemn. Apoi întreaga noastră ființă se dăruiește votului pe care l-am exprimat. Acum este vremea credinței care să ducă mai departe faptele spre atingerea țintei propuse. Aceasta este singura cale pentru realizarea multor lucrăricare stau înaintea noastră. Adeziunea este un lucru foarte serios care poate modifica semnificativ o mulțime de detalii ale vieții personale în așa fel încât obiectivele propuse să poată deveni realitate.

Doamne, îmi exprim pe această cale adeziunea deplină față de cauza adevărului prezent încredințat urmașilor Tăi. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor